Mediaedge:cia виграло тендер на розміщення реклами «Київстара»

10 Лютого 2010
4395
10 Лютого 2010
20:22

Mediaedge:cia виграло тендер на розміщення реклами «Київстара»

4395
Mediaedge:cia виграло тендер на розміщення реклами «Київстара»

Агентство Mediaedge:cia отримало медійний аккаунт одного з найбільших рекламодавців українського телебачення - компанії «Київстар».

 

Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила директор агентства Юлія Баглай. «Так, ми перемогли в тендері. Сьогодні отримали відповідного листа», - сказала вона. Про подробиці співпраці, за її словами, пізніше повідомить сама компанія.

 

Тендер було оголошено восени 2009 року. Це був перший тендер «Київстара» за багато років: протягом тривалого часу оператор працював з місцевою агенцією МПГ, яка, за інформацією учасників ринку, якимось чином афілійована зі структурами Віктора Пінчука.

 

За даними «Детектор медіа», у тендері брали участь майже всі найбільші медіаагентства. «Напевне, бажання змінити агентство пов'язане з тим, що МПГ досяг "стелі" в рівні сервісу. "Київстар" - лідер своєї категорії, йому потрібні були інструменти, якими локальне агентство не володіє. А міжнародні агентства мають свої дослідження та все необхідне, щоб можна біло рухатися далі. Це перша причина. Друга -  бажання компанії  приєднатися до великого баїнгового пулу, щоб покращити свої цінові умови. Чим більше агентство або група, тим більші в нього знижки», - пояснив ТК керівник великого агентства.

 

Як розповіли ТК у «Київстарі» з місяць тому, компанія оголосила тендер, тому що хотіла бути впевненою, що співпрацює з найкращими партнерами на ринку. «"Киевстар" проводит много тендеров. Например, в сфере рекламы мы недавно провели тендер на креативное обслуживание бренда "Киевстар Бизнес", также планируется проведение тендера на BTL-обслуживание. Это обусловлено тем, что мы, с одной стороны, оптимизируем затраты, с другой - хотим быть уверены, что "Киевстар" работает с лучшими партнерами на рынке. Проводимый нами тендер никак не связан с нашей удовлетворенностью качеством размещения рекламы. Наша цель - выбрать сильнейшего партнера как в медиа-стратегии, так и в баинге», - зазначалося у відповіді компанії.

 

Термін контракту, за словами представників прес-служби, становитиме один рік.

 

Mediaedge:cia належить до числа агентств з досить значним оборотом (за клієнтськими бюджетами). Один з найбільших клієнтів - Colgate-Palmolive. Входить до рекламно-комунікаційної групи GroupM, представленої в Україні також агентствами Mindshare та Mediacom. Цікаво, що Mindshare здійснює стратегічне планування для найбільшого конкурента «Київстара» - МТС. Проте, на думку генерального директора Publicis Group Ukraine Олега Попенка, це не є проблемою. «Я не бачу проблеми в тому, щоб в одній групі були клієнти з однієї сфери, якщо агентства забезпечать необхідний рівень конфіденційності», - зазначає він.

 

«Київстар» за результатами 2009 року увійшов до числа 15 найбільших рекламодавців ТВ. Його бюджет можна було оцінити у 70-90 млн грн.

 

Як повідомляла ТК, у січні GroupM втратила одного великого клієнта - Ferrero (перейшов від Mediacom до Media Direction), але отримала «ЕКО-маркет». Також змінила агентство мережа гіпермаркетів побутової техніки «Ельдорадо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду