detector.media
10.02.2010 20:22
Mediaedge:cia виграло тендер на розміщення реклами «Київстара»

Агентство Mediaedge:cia отримало медійний аккаунт одного з найбільших рекламодавців українського телебачення - компанії «Київстар».

 

Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила директор агентства Юлія Баглай. «Так, ми перемогли в тендері. Сьогодні отримали відповідного листа», - сказала вона. Про подробиці співпраці, за її словами, пізніше повідомить сама компанія.

 

Тендер було оголошено восени 2009 року. Це був перший тендер «Київстара» за багато років: протягом тривалого часу оператор працював з місцевою агенцією МПГ, яка, за інформацією учасників ринку, якимось чином афілійована зі структурами Віктора Пінчука.

 

За даними «Детектор медіа», у тендері брали участь майже всі найбільші медіаагентства. «Напевне, бажання змінити агентство пов'язане з тим, що МПГ досяг "стелі" в рівні сервісу. "Київстар" - лідер своєї категорії, йому потрібні були інструменти, якими локальне агентство не володіє. А міжнародні агентства мають свої дослідження та все необхідне, щоб можна біло рухатися далі. Це перша причина. Друга -  бажання компанії  приєднатися до великого баїнгового пулу, щоб покращити свої цінові умови. Чим більше агентство або група, тим більші в нього знижки», - пояснив ТК керівник великого агентства.

 

Як розповіли ТК у «Київстарі» з місяць тому, компанія оголосила тендер, тому що хотіла бути впевненою, що співпрацює з найкращими партнерами на ринку. «"Киевстар" проводит много тендеров. Например, в сфере рекламы мы недавно провели тендер на креативное обслуживание бренда "Киевстар Бизнес", также планируется проведение тендера на BTL-обслуживание. Это обусловлено тем, что мы, с одной стороны, оптимизируем затраты, с другой - хотим быть уверены, что "Киевстар" работает с лучшими партнерами на рынке. Проводимый нами тендер никак не связан с нашей удовлетворенностью качеством размещения рекламы. Наша цель - выбрать сильнейшего партнера как в медиа-стратегии, так и в баинге», - зазначалося у відповіді компанії.

 

Термін контракту, за словами представників прес-служби, становитиме один рік.

 

Mediaedge:cia належить до числа агентств з досить значним оборотом (за клієнтськими бюджетами). Один з найбільших клієнтів - Colgate-Palmolive. Входить до рекламно-комунікаційної групи GroupM, представленої в Україні також агентствами Mindshare та Mediacom. Цікаво, що Mindshare здійснює стратегічне планування для найбільшого конкурента «Київстара» - МТС. Проте, на думку генерального директора Publicis Group Ukraine Олега Попенка, це не є проблемою. «Я не бачу проблеми в тому, щоб в одній групі були клієнти з однієї сфери, якщо агентства забезпечать необхідний рівень конфіденційності», - зазначає він.

 

«Київстар» за результатами 2009 року увійшов до числа 15 найбільших рекламодавців ТВ. Його бюджет можна було оцінити у 70-90 млн грн.

 

Як повідомляла ТК, у січні GroupM втратила одного великого клієнта - Ferrero (перейшов від Mediacom до Media Direction), але отримала «ЕКО-маркет». Також змінила агентство мережа гіпермаркетів побутової техніки «Ельдорадо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY