Консул Грузії: заборону на в’їзд журналіста «Імеді» знято

5 Лютого 2010
11760
5 Лютого 2010
17:08

Консул Грузії: заборону на в’їзд журналіста «Імеді» знято

11760
Консул Грузії: заборону на в’їзд журналіста «Імеді» знято

Заборону на в'їзд журналіста грузинської телекомпанії «Імеді» Зураба Хвістані до України знято. Про це ТК повідомив консул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе, уточнивши, що ініціатором заборони була СБУ.

 

«Сьогодні зранку прикордонники мені пояснили, що заборона на в'їзд накладена Службою безпеки України. СБУ в принципі це підтвердила, сказала писати лист і пообіцяла розібратися. Я направив їм лист, і хвилин 30 тому (близько 16 години - ред.) отримав усну відповідь СБУ, що вони зняли заборону і направили інформацію про це до Державної прикордонної служби. Я вже розмовляв з прикордонниками, зараз їду в Бориспіль, щоб його пропустили», - розповів він.

 

Консул сподівається, що питання буде вирішене до кінця робочого дня.

 

Причини заборони на в'їзд консулу так і не пояснили.

 

Як уже повідомляла ТК речник СБУ Марина Остапенко, з боку СБУ заборони немає. Вона назвала інцидент «непорозумінням». За її інформацією, журналіста вже пропустили.

 

Тим часом у Державній прикордонній службі інформації про зняття заборони не мають. «Той підрозділ, який його не пропустив у "Борисполі", про це рішення нічого не знає. Якщо таке рішення є, можливо, воно ще на шляху», - сказали ТК в прес-службі Державної прикордонної служби.

 

О 19:00 ТК зателефонувала до Теймураза Нішніанідзе, який повідомив, що ситуація владналася, він із Зурабом Хвістані покинув приміщення аеропорту і прямує до готелю в Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду