detector.media
05.02.2010 17:08
Консул Грузії: заборону на в’їзд журналіста «Імеді» знято

Заборону на в'їзд журналіста грузинської телекомпанії «Імеді» Зураба Хвістані до України знято. Про це ТК повідомив консул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе, уточнивши, що ініціатором заборони була СБУ.

 

«Сьогодні зранку прикордонники мені пояснили, що заборона на в'їзд накладена Службою безпеки України. СБУ в принципі це підтвердила, сказала писати лист і пообіцяла розібратися. Я направив їм лист, і хвилин 30 тому (близько 16 години - ред.) отримав усну відповідь СБУ, що вони зняли заборону і направили інформацію про це до Державної прикордонної служби. Я вже розмовляв з прикордонниками, зараз їду в Бориспіль, щоб його пропустили», - розповів він.

 

Консул сподівається, що питання буде вирішене до кінця робочого дня.

 

Причини заборони на в'їзд консулу так і не пояснили.

 

Як уже повідомляла ТК речник СБУ Марина Остапенко, з боку СБУ заборони немає. Вона назвала інцидент «непорозумінням». За її інформацією, журналіста вже пропустили.

 

Тим часом у Державній прикордонній службі інформації про зняття заборони не мають. «Той підрозділ, який його не пропустив у "Борисполі", про це рішення нічого не знає. Якщо таке рішення є, можливо, воно ще на шляху», - сказали ТК в прес-службі Державної прикордонної служби.

 

О 19:00 ТК зателефонувала до Теймураза Нішніанідзе, який повідомив, що ситуація владналася, він із Зурабом Хвістані покинув приміщення аеропорту і прямує до готелю в Києві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY