Тархнішвілі: 400 громадян Грузії отримали посвідчення газети «Молодогвардеец»

17 Січня 2010
12698
17 Січня 2010
19:29

Тархнішвілі: 400 громадян Грузії отримали посвідчення газети «Молодогвардеец»

12698
Тархнішвілі: 400 громадян Грузії отримали посвідчення газети «Молодогвардеец»

Громадяни Грузії одержали посвідчення позаштатних кореспондентів луганської газети «Молодогвардеец» як альтернативну можливість для проведення спостереження за виборами Президента в місті Донецьку. Як повідомляє УНІАН, про це заявив сьогодні на прес-конференції в Донецьку виконувач обов'язків голови Центральної виборчої комісії Грузії Леван Тархнішвілі.

 

За його словами, 400 громадян Грузії отримали посвідчення газети «Молодогвардеец». Він вважає такий крок вимушеним, бо Центральна виборча комісія України «досі зволікає з вирішенням цього питання з видачею документів, ми вирішили - і заявили про це абсолютно відкрито - знайти альтернативний шлях».

 

«Вивчивши законодавство України, ми знайшли цей шлях. Так, за законодавством України, особам, які працюють у мас-медіа можна одержати локальну акредитацію, яка дає їм право бути присутнім на виборчих дільницях, спостерігати за виборами, одержувати загальну картину. Єдине, що ці люди не можуть подавати скаргу, але це не було нашою самоціллю», - наголосив він.

 

Тархнішвілі уточнив, що практично всі, хто прибув до Донецька, близько 400 громадян Грузії, працювали раніше на парламентських виборах в Україні і мають достатній досвід.

 

Нагадаємо, Партія регіонів зробила заяву, що спостерігачі від Грузії одержали фальшиві посвідчення журналістів. Зокрема Сергій Лук'янченко, мер Донецька, заявив, що громадяни Грузії одержали посвідчення спеціальних кореспондентів газет «Урядовий кур'єр», «Молодогвардеец», «Вечерние вести».

 

11 січня ЦВК відмовила в реєстрації 2011 офіційним міжнародним спостерігачам від Грузії, мотивуючи рішення неправильним оформленням спостерігачами документів.

 

13 січня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії ЦВК. Після цього Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення, яким рекомендував Центральній виборчій комісії розглянути питання про реєстрацію грузинських спостерігачів на виборах Президента України.

 

Сьогодні ЦВК не зареєструвала офіційних міжнародних спостерігачів від Грузії на виборах Президента України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду