Діана Дуцик називає інформацію про страйк «Главреда» провокацією

1 Лютого 2010
18177
1 Лютого 2010
18:19

Діана Дуцик називає інформацію про страйк «Главреда» провокацією

18177
Діана Дуцик називає інформацію про страйк «Главреда» провокацією

Головний редактор журналу «Главред» Діана Дуцик спростовує інформацію про страйк редакторів та журналістів видання, поширену нібито прес-службою Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

 

«Я зранку провела планірку, і ніхто не повідомляв, що планується страйк. Наразі страйку немає, люди працюють в звичайному режимі. Звідки взялася ця інформація, я не знаю. Я розцінюю це як провокацію. Що це за Всеукраїнський центр сприяння підприємницької діяльності - я не знаю. І чому саме цей центр поширює новини про "Главред-медіа", мені не зрозуміло», - зазначила вона у коментарі ТК.

 

Сьогодні, 1 лютого було поширено інформацію про безстроковий страйк у «Главреді», пов'язаний із затримкою заробітної плати.

 

Водночас у повідомленні зазначається, що страйкарі нібито обурені відмовою «Детектор медіа» інформувати громадськість про цей страйк. Дослівно: «Особое возмущение журналистов вызывает тот факт, что сайт "Телекрика" (написання оригіналу, - ТК), который декларирует демократизм и прозрачность в освещении всех процессов вокруг СМИ, отказывается размещать информацию о забастовке».

 

«Детектор медіа» запевняє, що ніяких звернень із проханням «розмістити» відповідну інформацію до видання не надходило - ані в офіційному повідомленні, ані якимось іншим чином.

 

ТК звернулася до директора Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександра Данилюка із проханням прокоментувати ситуацію. Він сказав, що про цю ініціативу центру йому нічого не відомо, і порадив звернутися до прес-секретаря Ігора Пилипчука. Пан Пилипчук розповів, що не розсилав повідомлення про страйк у «Главреді». Проте, за його словами, у прес-службі є інші співробітники, тому інформацію він ще перевірятиме.

 

Водночас блогер ТК Олександр Михельсон повідомив, що страйк у виданні дійсно планувався, але   на дату, ближчу до 7 лютого. Чи відбудеться він тепер, після передчасного розголошення та ще й викривлення інформації, - Олександр Михельсон сумнівається.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18177
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fisherman
5194 дн. тому
Сначала Известия, теперь Главред. Договорятся... Дети, уймите свою мать!!! (Любовь и Голуби)И вообще это както всё не по еврейски. Ну кто ж кричит вслух, шо дома плохо?! А вообще, практически все издания холдинга финансируются Приватом, баблос закончился ещё в ноябре, всё исчерпали раньше срока. Зарплату не заплатили только за декабрь, с гонорарами не знам как там. Работать товарищи надо, работать на местах! А не возвращать журналы тоннами и складировать.
Главредовец
5195 дн. тому
Просто надо зарплаты людям платить, тогда никаких вопросов не будет. Умные журналисты "Главреда" могут распространять информацию из любых источников. Остановить этот процесс невозможно. Хотя нет, возможно: выплатой зарплаты.
Олександр Михельсон
5195 дн. тому
Перепрошую, я не сумнівався, чи відбудеться страйк "після передчасного розголошення та ще й викривлення інформації". Страйк відбудеться за потреби в будь-якому разі. Відповідно, не буде потреби - не відбудеться. Прес-служба "Центру" тут ні до чого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду