detector.media
01.02.2010 18:19
Діана Дуцик називає інформацію про страйк «Главреда» провокацією

Головний редактор журналу «Главред» Діана Дуцик спростовує інформацію про страйк редакторів та журналістів видання, поширену нібито прес-службою Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

 

«Я зранку провела планірку, і ніхто не повідомляв, що планується страйк. Наразі страйку немає, люди працюють в звичайному режимі. Звідки взялася ця інформація, я не знаю. Я розцінюю це як провокацію. Що це за Всеукраїнський центр сприяння підприємницької діяльності - я не знаю. І чому саме цей центр поширює новини про "Главред-медіа", мені не зрозуміло», - зазначила вона у коментарі ТК.

 

Сьогодні, 1 лютого було поширено інформацію про безстроковий страйк у «Главреді», пов'язаний із затримкою заробітної плати.

 

Водночас у повідомленні зазначається, що страйкарі нібито обурені відмовою «Детектор медіа» інформувати громадськість про цей страйк. Дослівно: «Особое возмущение журналистов вызывает тот факт, что сайт "Телекрика" (написання оригіналу, - ТК), который декларирует демократизм и прозрачность в освещении всех процессов вокруг СМИ, отказывается размещать информацию о забастовке».

 

«Детектор медіа» запевняє, що ніяких звернень із проханням «розмістити» відповідну інформацію до видання не надходило - ані в офіційному повідомленні, ані якимось іншим чином.

 

ТК звернулася до директора Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександра Данилюка із проханням прокоментувати ситуацію. Він сказав, що про цю ініціативу центру йому нічого не відомо, і порадив звернутися до прес-секретаря Ігора Пилипчука. Пан Пилипчук розповів, що не розсилав повідомлення про страйк у «Главреді». Проте, за його словами, у прес-службі є інші співробітники, тому інформацію він ще перевірятиме.

 

Водночас блогер ТК Олександр Михельсон повідомив, що страйк у виданні дійсно планувався, але   на дату, ближчу до 7 лютого. Чи відбудеться він тепер, після передчасного розголошення та ще й викривлення інформації, - Олександр Михельсон сумнівається.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY