Комітет з питань свободи слова підтримав три медійних законопроекти шляхом збору підписів

29 Грудня 2009
11561
29 Грудня 2009
12:01

Комітет з питань свободи слова підтримав три медійних законопроекти шляхом збору підписів

11561
Комітет з питань свободи слова підтримав три медійних законопроекти шляхом збору підписів

Члени комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації знову ухвалили рішення шляхом збору підписів проектами рішень порядку денного. Засідання, заплановане на 23 грудня, не відбулося через відсутність кворуму.

 

Таким чином максимальною більшістю голосів (десять «за», двоє не голосували) ухвалено два законопроекти: про внесення змін до статті 21 Закону України «Про рекламу» № 4708 щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування, внесений народними депутатами України Олегом Зарубінським, Олександром Шепелевим; та про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо змін до статей 32 і 33, автором якого є Юрій Стець.

 

Ще один законопроект про внесення змін до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» № 5406 щодо встановлення порядку видачі дозволів на розповсюдження в Україні зарубіжних друкованих засобів масової інформації, внесений Кабінетом Міністрів України, ухвалений шістьма підписами (четверо проти).

 

Крім того члени комітету більшістю голосів (вісім «за», Ганна Герман проти, Олександр Голуб утримався) підтримали питання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Львівській області Петра Цеголка, начальника адміністративно-господарського управління Нацради Віктора Нікуліча, а також грамотою Верховної Ради - головного спеціаліста відділу судових повноважень юридичного управління Вікторію Товстогуз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11561
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василий
5251 дн. тому
Особенно актуально выглядит награждение почетными грамотами. А интересно, сколько судебных процессов проиграно под руководством видатних фахівців "відділу судових повноважень"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду