І Україна, і «Гала-радіо» вважають, що не програли міжнародний арбітраж

25 Січня 2010
18884
25 Січня 2010
17:48

І Україна, і «Гала-радіо» вважають, що не програли міжнародний арбітраж

18884
І Україна, і «Гала-радіо» вважають, що не програли міжнародний арбітраж

Арбітражний трибунал Міжнародного центру з рішення інвестиційних спорів відмовив у задоволенні  позову  засновникові української радіомережі «Гала радіо»  Джозефу Леміру в повному обсязі. Про це повідомляє «Кореспондент» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

За інформацією видання, яке цитує  першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, трибунал не визнав справедливими вимоги щодо порушення Україною  умов договору з США щодо  підтримки та взаємного захисту інвестицій.

 

Окрім цього, видання пише про те, що суд відмовив пану Леміру в стягненні збитків на суму $70 млн.

 

Однак, генеральний директор компанії Gala Media Сергій Денисенко у коментарях ТК зазначив, що інформація щодо рішення суду подана  інтернет-виданнями некоректно: «Інформаційне агентство "Інтерфакс" отримало від пана Корнійчука прес-реліз, який  не зовсім чітко відповідає суті того рішення, яке було прийняте».  За його словами позов   пана Леміра не був відхилений у повному обсязі, однак коментувати це рішення Денисенко не може через умови конфіденційності.  «Справа в тому, що  міжнародний центр з вирішення інвестиційних спорів, при якому відбувався арбітраж, запитав в України дозвіл на публікацію цього рішення, і, на жаль, поки що не отримав цього дозволу від України», - зазначив пан Денисенко.

 

За його словами, на сьогодні лише розгляд питання юрисдикції та питання по суті, але питання відшкодування збитків розглядатиметься на наступному засіданні, яке ще не заплановане. Тому інформація щодо суми позову, розповсюджена ЗМІ  є некоректною.

 

Також пан Денисенко зазначив, що суд таки задовольнив позов пана Леміра, але частково.

 

«Тому казати, що суд відхилив позов засновника "Гала-радіо" проти України  є не зовсім коректним. Я б назвав цей матеріал: "Україна по суті програла перший в своїй історії міжнародний комерційний арбітраж". В рішенні визначено певні речі, які,  я думаю, матимуть в Україні великий резонанс у сфері ліцензуванні ТРО».

 

«Детектор медіа» продовжує вивчати ситуацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18884
Читайте також
26.01.2010 12:52
Ирина Миронова, «Коммерсантъ-Украина»
26 881
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вепря
5212 дн. тому
наконец-то Радио Гала дали по носу. 10 лет назад она через международные споры отхватила частоты без конкурса. А теперь оказывается номер не прошел шара закончилась. Оказывается Украина может выигрывать международные суды, если серьезно к этому относится
znaska
5213 дн. тому
Конечно, минюст будет говорить, что выиграл - они же потратили кучу денег на услуги компании, которая подвластна замминистру юстиции. Скажешь, что проиграл - конец народному баблу, которое льется рекой в Магистр и партнеры...
MSerg
5213 дн. тому
хоть кто-то выиграл...
снекс
5213 дн. тому
Нет такой компании - Гала Медиа. Указывайте в материале точные сведения о должностях и названиях компаний!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду