Міжнародний арбітраж у Парижі розглядає справу за позовом власника «Гала-радіо» проти України

9 Грудня 2008
25164
9 Грудня 2008
15:55

Міжнародний арбітраж у Парижі розглядає справу за позовом власника «Гала-радіо» проти України

25164
Міжнародний арбітраж у Парижі розглядає справу за позовом власника «Гала-радіо» проти України
Міжнародний арбітраж з урегулювання інвестиційних суперечок (International Centre for Settlement Disputes; ICSID) при Світовому банку в Парижі розглядає позов власника радіокомпанії «Гала» Джозефа Леміра до України. Розгляд почався учора, 8 грудня. Предмет позову: захист інвестицій.
 
Як компанія пояснювала ще влітку виданню «КоммерсантЪ», пан Лемір звинувачує Кабмін у невиконанні зобов’язань мирової угоди від 2000-го року. Сума, яку Лемір вимагає відшкодувати, становить $40-60 млн.
 
1998-го року пан Лемір подав позов у ICSID на суму $15 млн, звинувативши Нацраду з питань телебачення і радіомовлення у невиконанні зобов’язань та невидачі його компанії ліцензії у 12 містах. Тоді суперечку владнали до суду шляхом підписання мирової угоди.
 
Проте у 2006 році пан Лемір подав повторний позов до ICSID, де вказує на невиконання умов угоди і та упередженості Нацради щодо «Гала-радіо». Зокрема, вказує на той факт, що компанії було винесено дві санкції – попередження, які потім було скасовано рішенням суду. Також пан Лемір вказує на порушення своїх прав щодо ТМ NRJ та Kiss FM, позивні, що їх український регуляторний орган дозволив використовувати іншим радіокомпаніям.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25164
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег Головатенко, співвласник ТРК "Високий Вал", Чернігів
5619 дн. тому
Напевно, доведеться подавати аналогічний позов у разі неотримання найближчим часом ліцензії на ФМ. Є інформація, що вільні частоти в місті давно прораховані, а на конкурс їх не виносять. У зв"язку з чим наявне обладнання гуляє, розвиток медіа (з концепцією місцевого радіо з 95% українського контенту) унеможливлений. Майже 2 роки автоматичне мовлення ведеться виключно в Інтернеті, а утримувати штат для Інтернет-радіо безсенсово. При цьому на ФМ в Чернігові немає жодної (!!!) повноцінної місцевої станції, окрім годинних врізок пісень на замовлення. Станції мають на 60-80% російськомовне, і напевно на 99,9% немісцеве наповнення. Детальніше http://val.ua/culture/Culture/193842.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду