В день виборів «Інтер» проведе телемарафон, а результати екзит-полу оголосить у спецвипуску «Подробиць»

14 Січня 2010
15970
14 Січня 2010
16:50

В день виборів «Інтер» проведе телемарафон, а результати екзит-полу оголосить у спецвипуску «Подробиць»

15970
В день виборів «Інтер» проведе телемарафон, а результати екзит-полу оголосить у спецвипуску «Подробиць»

17 січня новини телеканалу «Інтер» виходитимуть в режимі телемарафону, а результати власного екзит-полу каналу будуть оголошені у спецвипуску «Подробиць» о 20.00. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор  «Національні інформаційні системи» (група «Інтер») Лариса  Горська.

 

Нагадаємо, вчора  телеканал «Інтер» підписав угоду з соціологічними компаніями SOCIS, «Юкрейніан соціолоджі сервіс» та «ФОМ-Україна» щодо проведення власного екзит-полу.

 

 «Основна мета цих досліджень надати багатомільйонній аудиторії можливість максимально отримувати оперативну та об'єктивну інформацію про хід голосування», - наголосила пані Горська.

 

Задля цього канал планує  зробити максимально прозорою та зрозумілою для  глядачів підготовку до проведення екзит-полу. Зокрема, журналісти «Інтера» знімуть сюжет про механізм проведення дослідження, який вийде  в ефір у суботньому випуску «Подробиць», а упродовж неділі, в день голосування, у спецвипусках новин з'являтимуться  матеріали про те, як працюють на місцях інтерв'юери.

 

 Після виходу новин о 20.50 результати екзит-полу обговорюватимуться у спецвипуску «Великої політики з Євгеном Кисельовим». В цей день програма триватиме до 2 ночі.

 

«Наші журналісти включатимуться щогодини зі свіжими новинами з дільниць, ЦВК, штабів», - зазначила Лариса Горська.

 

За словами Миколи Чурилова, директора компанії SOCIS, екзит-пол для телеканалу «Інтер» матиме деякі відмінності від інших екзит-полів, що проводитимуться в цей день.

 

«Точність екзит-полу визначає не кількість опитаних виборців, а кількість населених пунктів та  виборчих дільниць, на яких проводиться екзит-пол,. Тобто опитування має проводитись по всій Україні, - сказав він, - Попри те, що ми опитуємо 15 тисяч осіб, наше покриття більш рівне ніж у наших колег. Ми проводимо опитування на 420 виборчих дільницях ( 152 містах та селищ міського типу, та 121 селі). У наших колег, цифри , на жаль, менші від 240 до 330 виборчих дільниць».

 

 Похибка вибірки дослідження становить 0,8% для кандидатів першої п'ятірки та  близько 1% для решти.

 

Опитаним буде поставлено три запитання:

 

1. Як ви проголосували?

 

2. Чи  візьмете участь у голосуванні, якщо буде 2 тур?

 

3.Якщо у другий тур вийдуть Янукович та Тимошенко, за кого ви голосуватимете?

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15970
Читайте також
16.01.2010 09:23
Ірина Ведерникова, «Дзеркало тижня»
31 429
15.01.2010 13:46
Марія Томак, Алла Дубровик, «День»
19 479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду