detector.media
14.01.2010 16:50
В день виборів «Інтер» проведе телемарафон, а результати екзит-полу оголосить у спецвипуску «Подробиць»

17 січня новини телеканалу «Інтер» виходитимуть в режимі телемарафону, а результати власного екзит-полу каналу будуть оголошені у спецвипуску «Подробиць» о 20.00. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор  «Національні інформаційні системи» (група «Інтер») Лариса  Горська.

 

Нагадаємо, вчора  телеканал «Інтер» підписав угоду з соціологічними компаніями SOCIS, «Юкрейніан соціолоджі сервіс» та «ФОМ-Україна» щодо проведення власного екзит-полу.

 

 «Основна мета цих досліджень надати багатомільйонній аудиторії можливість максимально отримувати оперативну та об'єктивну інформацію про хід голосування», - наголосила пані Горська.

 

Задля цього канал планує  зробити максимально прозорою та зрозумілою для  глядачів підготовку до проведення екзит-полу. Зокрема, журналісти «Інтера» знімуть сюжет про механізм проведення дослідження, який вийде  в ефір у суботньому випуску «Подробиць», а упродовж неділі, в день голосування, у спецвипусках новин з'являтимуться  матеріали про те, як працюють на місцях інтерв'юери.

 

 Після виходу новин о 20.50 результати екзит-полу обговорюватимуться у спецвипуску «Великої політики з Євгеном Кисельовим». В цей день програма триватиме до 2 ночі.

 

«Наші журналісти включатимуться щогодини зі свіжими новинами з дільниць, ЦВК, штабів», - зазначила Лариса Горська.

 

За словами Миколи Чурилова, директора компанії SOCIS, екзит-пол для телеканалу «Інтер» матиме деякі відмінності від інших екзит-полів, що проводитимуться в цей день.

 

«Точність екзит-полу визначає не кількість опитаних виборців, а кількість населених пунктів та  виборчих дільниць, на яких проводиться екзит-пол,. Тобто опитування має проводитись по всій Україні, - сказав він, - Попри те, що ми опитуємо 15 тисяч осіб, наше покриття більш рівне ніж у наших колег. Ми проводимо опитування на 420 виборчих дільницях ( 152 містах та селищ міського типу, та 121 селі). У наших колег, цифри , на жаль, менші від 240 до 330 виборчих дільниць».

 

 Похибка вибірки дослідження становить 0,8% для кандидатів першої п'ятірки та  близько 1% для решти.

 

Опитаним буде поставлено три запитання:

 

1. Як ви проголосували?

 

2. Чи  візьмете участь у голосуванні, якщо буде 2 тур?

 

3.Якщо у другий тур вийдуть Янукович та Тимошенко, за кого ви голосуватимете?

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY