«Главред-медіа» спростовує утиски свободи слова у газеті «Известия в Украине»

12 Січня 2010
15603
12 Січня 2010
23:33

«Главред-медіа» спростовує утиски свободи слова у газеті «Известия в Украине»

15603
«Главред-медіа» спростовує утиски свободи слова у газеті «Известия в Украине»

На початку нового року деякі видання поширили інформацію про можливість закриття кількох проектів холдингу «Главред-медіа», зокрема - журналів «Профіль», газети «Известия в Украине»  На сьогодні призначено прес-конференцію на тему «Чи є свобода слова в Україні? Політичні причини припинення виходу газети "Известия в Украине"» за участю президента редакції газети «Известия» Володимира Мамонтова, головного редактора газети «Известия в Украине» Яніни Соколовської та інших. Додамо, що напередодні російська версія «Известий» наголосила на начебто політичних причинах проблем з виходом української версії.

 

«Детектор медіа» звернулась до голови холдингу «Главред-медіа» Олександра Ситника з проханням прокоментувати ситуацію.  Відповідь пана Ситника наводимо повністю.

 

«Сьогодні іде процес формування і затвердження бюджетів холдингу «Главред-Медіа» на 2010 рік, підведення фінансово-економічних і творчих підсумків 2009 року.

 

В минулому році всі видання динамічно розвивались, незважаючи на кризу не зазнала значних втрат дохідна частина, на 30% розширилась мережа розповсюдження та відсоток покриття, розпочато друк видань у регіонах, відкрито нові проекти My Internet, «Главпорт», майже вдвічі збільшилась кількість відвідувачів on-line версій групи сайтів «Главред». Стартувала і досягла гарних рейтингових показників оновлена версія телеканалу «Сіті». Лідерські позиції в країні серед інформаційних агентств та інтернет-ЗМІ зберіг УНІАН. А найголовніше - ми зберегли всі робочі місця, виплатили всі зобов'язання по заробітній платі в 2009 році, при цьому ні на гривню не зменшили фонд оплати праці.

 

Ми не приховуємо, що в час фінансово-економічної кризи ряд проектів є дотаційними, які фінансуються за рахунок коштів акціонерів і банківських кредитів. В 2009 році акціонери провели емісію і збільшили статутний фонд холдингу на 60 900 000 грн. На сьогодні ми, поки що, не вирішили з банківськими установами питання кредитування, при цьому мова йде про друковані видання, питома вага у витратній частині холдингу яких значно більша від on-line проектів. Тому іде процес пошуку інвестиційних або кредитних ресурсів для їх розвитку.

Що стосується проблем, пов'язаних з виходом «Известий». За 3 роки холдинг «Главред-медіа» профінансував видання на 11 600 000 грн за рахунок власних коштів акціонерів та залучених холдингом кредитних ресурсів. Що дозволило збільшити тираж видання, поліпшити систему розповсюдження, стабільно забезпечити всі соціальні потреби. При цьому наші російські партнери зовсім не брали участі у фінансуванні цього спільного проекту.

 

Зараз ми шукаємо можливості фінансування видання, запропонували взяти участь і нашим партнерам.

 

Проблеми свободи слова, безумовно, надумані. Це зрозуміло всім. За 3 роки жодної скарги журналістів «Известий» з цього приводу не було. А, в принципі, можливо погортати газету і все стане на свої місця. Представлені абсолютно всі кандидати і політсили. Насправді є проблеми економічні, це правда, і ми про це говоримо відкрито».

 

«Детектор медіа» відстежуватиме ситуацію. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15603
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ХХL
5214 дн. тому
Известия больше 90 лет прожили, и дальше будут жить. Войны пережили, Кацманов пережили, и уж Третьякова как-то переживут.
Alika
5215 дн. тому
Да не развалится известия никогда, не верю. Это как раз то издание холдинга, которое достойно победы, и ее получит. Cтаршая редакция просто не позволит потерять украинский рынок. Удачи, коллеги!
Antiglavred
5216 дн. тому
Сытник, идите в баню новогоднюю со своими заявлениями! Точно что любая собака знает, что авторы не получали гонорары с октября!!! Информация достоверная - от тех самых авторов. Почему об этом в своем "спростуванни" не сказали? Вы то лично не при чем, конечно. Но людей кинули, новогодние праздники подпортили изрядно. Хотя и себе так называемые учредители заработали имидж CENSORED... А журнал "Телекритика" и "Профиль", да и газету "Новую" особенно не жалко. Но за Известия обидно, неплохо шла, в этой команде есть костячек из нескольких ну очень интересных личностей, дорожить нужно. Развалите эту команду - не будет той известии.
aga
5216 дн. тому
В холдинге Главред-медия каждая собака знает, что как минимум за декабрь зарплаты не выплатили, а свои гонорары люди не видели с сентября. Поэтому, господин Сытник, не надо, так сказать, CENSORED, что "виплатили всі зобов'язання по заробітній платі в 2009 році".
Аркадий
5216 дн. тому
Известия - одно из немногих изданий, которое не противно брать в руки. Третьяков, вы в своем уме?
Оксана
5216 дн. тому
О, так би й сформулювали суть на початку. А то такий варіант московського збочення не дуже вкладається у наших вільномислячих головах
Оксані
5216 дн. тому
при тому, що рос. Ізвестія намагаються подати чисто економічні проблеми укр.Ізвестій як гоніння з боку "помаранчевих націоналістів" на "обєктивний і неупереджений" погляд з Москви.
Оксана
5216 дн. тому
А ще ходять слухи, що закриють газету Новая і журнал Телекритика. Правда? І причому тут свобода слова в заголовку, якщо йдеться про бюджети і вірогідність закриття?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду