detector.media
12.01.2010 23:33
«Главред-медіа» спростовує утиски свободи слова у газеті «Известия в Украине»

На початку нового року деякі видання поширили інформацію про можливість закриття кількох проектів холдингу «Главред-медіа», зокрема - журналів «Профіль», газети «Известия в Украине»  На сьогодні призначено прес-конференцію на тему «Чи є свобода слова в Україні? Політичні причини припинення виходу газети "Известия в Украине"» за участю президента редакції газети «Известия» Володимира Мамонтова, головного редактора газети «Известия в Украине» Яніни Соколовської та інших. Додамо, що напередодні російська версія «Известий» наголосила на начебто політичних причинах проблем з виходом української версії.

 

«Детектор медіа» звернулась до голови холдингу «Главред-медіа» Олександра Ситника з проханням прокоментувати ситуацію.  Відповідь пана Ситника наводимо повністю.

 

«Сьогодні іде процес формування і затвердження бюджетів холдингу «Главред-Медіа» на 2010 рік, підведення фінансово-економічних і творчих підсумків 2009 року.

 

В минулому році всі видання динамічно розвивались, незважаючи на кризу не зазнала значних втрат дохідна частина, на 30% розширилась мережа розповсюдження та відсоток покриття, розпочато друк видань у регіонах, відкрито нові проекти My Internet, «Главпорт», майже вдвічі збільшилась кількість відвідувачів on-line версій групи сайтів «Главред». Стартувала і досягла гарних рейтингових показників оновлена версія телеканалу «Сіті». Лідерські позиції в країні серед інформаційних агентств та інтернет-ЗМІ зберіг УНІАН. А найголовніше - ми зберегли всі робочі місця, виплатили всі зобов'язання по заробітній платі в 2009 році, при цьому ні на гривню не зменшили фонд оплати праці.

 

Ми не приховуємо, що в час фінансово-економічної кризи ряд проектів є дотаційними, які фінансуються за рахунок коштів акціонерів і банківських кредитів. В 2009 році акціонери провели емісію і збільшили статутний фонд холдингу на 60 900 000 грн. На сьогодні ми, поки що, не вирішили з банківськими установами питання кредитування, при цьому мова йде про друковані видання, питома вага у витратній частині холдингу яких значно більша від on-line проектів. Тому іде процес пошуку інвестиційних або кредитних ресурсів для їх розвитку.

Що стосується проблем, пов'язаних з виходом «Известий». За 3 роки холдинг «Главред-медіа» профінансував видання на 11 600 000 грн за рахунок власних коштів акціонерів та залучених холдингом кредитних ресурсів. Що дозволило збільшити тираж видання, поліпшити систему розповсюдження, стабільно забезпечити всі соціальні потреби. При цьому наші російські партнери зовсім не брали участі у фінансуванні цього спільного проекту.

 

Зараз ми шукаємо можливості фінансування видання, запропонували взяти участь і нашим партнерам.

 

Проблеми свободи слова, безумовно, надумані. Це зрозуміло всім. За 3 роки жодної скарги журналістів «Известий» з цього приводу не було. А, в принципі, можливо погортати газету і все стане на свої місця. Представлені абсолютно всі кандидати і політсили. Насправді є проблеми економічні, це правда, і ми про це говоримо відкрито».

 

«Детектор медіа» відстежуватиме ситуацію. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY