Вперше за 30 років страйкує медіахолдинг Берлусконі

12 Січня 2010
19063
12 Січня 2010
08:57

Вперше за 30 років страйкує медіахолдинг Берлусконі

19063
Вперше за 30 років страйкує медіахолдинг Берлусконі

Вчора, 10 січня, в Італії працівники медіахолдингу Mediaset, власником якого є прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, оголосив дводенний загальний страйк. Акція протесту відбулася вперше за 30 років роботи компанії, до штату якої входять 3800 осіб, повідомляє сайт «Экономические новости».

 

Пікети проходять біля входу у виробничий телецентр в Колоньо Монцезе поблизу Мілану, а токож у представництві Mediaset в Римі.

 

Приводом стало рішення керівництва трьох телеканалів Mediaset - 5 канал, «Італія 1», «4 телемережа» - передати з 1 лютого на зовнішній підряд ряд видів діяльності, що «не є характерними для виробничого процесу». Йдеться скорочення та позбавлення численних привілеїв і соціальних пільг співробітників, які працюють гримерами, перукарями, кравцями та костюмерами. Також, згідно з новим розпорядженням, компанія, що отримує від Mediaset зовнішній підряд, хоча і зобов'язана прийняти на роботу скорочених співробітників, згодом має повне право їх звільнити.

 

Загалом в рамках реструктуризації очікується скорочення 100 робочих місць, у тому числі і журналістів. Керівництво холдингу планує створити єдиний інформаційний центр, в якому сконцентрують кореспондентів і редакторів з новинних служб телеканалів «Італія 1» і «4 телемережа». Самі журналісти участі у страйку не беруть, оскільки зв'язані загальнонаціональними контрактами. Колег вони підтримали у спеціальному інформаційному повідомленні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду