detector.media
12.01.2010 08:57
Вперше за 30 років страйкує медіахолдинг Берлусконі

Вчора, 10 січня, в Італії працівники медіахолдингу Mediaset, власником якого є прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, оголосив дводенний загальний страйк. Акція протесту відбулася вперше за 30 років роботи компанії, до штату якої входять 3800 осіб, повідомляє сайт «Экономические новости».

 

Пікети проходять біля входу у виробничий телецентр в Колоньо Монцезе поблизу Мілану, а токож у представництві Mediaset в Римі.

 

Приводом стало рішення керівництва трьох телеканалів Mediaset - 5 канал, «Італія 1», «4 телемережа» - передати з 1 лютого на зовнішній підряд ряд видів діяльності, що «не є характерними для виробничого процесу». Йдеться скорочення та позбавлення численних привілеїв і соціальних пільг співробітників, які працюють гримерами, перукарями, кравцями та костюмерами. Також, згідно з новим розпорядженням, компанія, що отримує від Mediaset зовнішній підряд, хоча і зобов'язана прийняти на роботу скорочених співробітників, згодом має повне право їх звільнити.

 

Загалом в рамках реструктуризації очікується скорочення 100 робочих місць, у тому числі і журналістів. Керівництво холдингу планує створити єдиний інформаційний центр, в якому сконцентрують кореспондентів і редакторів з новинних служб телеканалів «Італія 1» і «4 телемережа». Самі журналісти участі у страйку не беруть, оскільки зв'язані загальнонаціональними контрактами. Колег вони підтримали у спеціальному інформаційному повідомленні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY