Берлусконі проти закордонних конкурентів

5 Березня 2002
1059
5 Березня 2002
14:20

Берлусконі проти закордонних конкурентів

1059
Берлусконі проти закордонних конкурентів
Спроби двох провідних медіаконцернів «Канал плюс» (європейське крило «Вівенді Юніверсал») і «Ньюз корпорейшн» Руперта Мердока уникнути втрат на італійському телевізійному ринку наштовхнулися на спротив Антимонопольного комітету цієї країни. Як повідомило агентство «Рейтер», концерни планували об»єднати контрольовані ними платні канали «Телепью» і «Стрім», і таким чином удвічі зменшити витрати на закупівлю прав на трансляцію футбольних матчів. Зараз кожен канал окремо викладає за це чималі гроші. Зокрема, «Телепью» є найбільш витратною ланкою європейського концерну «Канал плюс». Однак не все так легко робиться, як мріється! Місцевий медіа-магнат Сильвіо Берлусконі, який очолює уряд Італії, як виявилося, розпізнав хитрощі закордонних конкурентів й вирішив за допомогою урядового органу захистити прибутки власної імперії, в тому числі й прибутки від продажу прав на трансляції футбольних матчів. Чиновники Антимонопольного комітету митєєво наклали заборону на злиття «Телепью» та Стріму» і ініціювали розслідування. За їхніми словами, угода зробить канал «Телепью» домінуючим на італійському телеринку. Останній, згідно з угодою, мусить купити нинішнього конкурента. Розслідування повинне закінчитися не пізніше 45 днів..

Віктор Коваленко (Новий канал)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду