Берлусконі йде в судовий наступ на ліву пресу

4 Вересня 2009
44344
4 Вересня 2009
16:01

Берлусконі йде в судовий наступ на ліву пресу

44344
Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі перейшов до нової тактики: все, що не можу купити, змушу принишкнути. Так охарактеризувала останній крок прем’єра директор видавництва, з яким судиться медіа-магнат Берлусконі.
Берлусконі йде в судовий наступ на ліву пресу

Сильвіо Берлусконі подав судові позови на два мільйони євро на редакцію лівої газети «Уніта» за публікацію матеріалів, зокрема, про його розваги з дівчатами. Глава уряду також зажадав окремо по 200 тисяч євро від відповідального директора газети Кончіти де Ґреґоріо, а також від чотирьох авторів матеріалів. Всі статті були опубліковані між 13 липня та 6 серпня.

 

Берлусконі образили?

 

Зокрема, йдеться про дві редакторські статті під назвами «Еластична етика» та «Ін'єкції довіри». Крім того, у позові названа «дифамацією» критика глави уряду за те, що він відмовлявся від участі у міжнародних зібраннях, приділяючи цей час ескорт-дівчині Патриції Д'Аддаріо. Ствердження газети, що Берлусконі контролює італійський інформаційний простір, прем'єр також вважає ображенням гідності.

 

У відповідь  «Уніта» заявила, що вважає це спробою «закрити видання, засноване фундатором італійської компартії Антоніо Ґрамші». А лівоцентрист Массімо Д'Алема, який свого часу обіймав посаду глави уряду, зазначив, що Берлусконі «дратує все те, що має відношення до свободи слова».

 

Занадто бурхлива реакція на критику

 

Реакція Берлусконі на критику ЗМІ є такою сильною, тому що він нездатний відповісти на запитання, які йому ставлять національні та зарубіжні ЗМІ, сказала парламентарій від лівоцентристів Анна Фінок`яро. Власне, цього тижня Берлусконі також заявив, що не збирається відповідати виданню «Ла Репуббліка», яке на своїх сторінках поставило йому низку незручних питань.

 

У цей час Національна Федерація друкованих засобів та деякі журналістські асоціації оголосили, що 19 вересня проведуть маніфестацію на захист свободи слова. Вони сподіваються, що до них долучиться велика кількість ЗМІ, «у тому числі правоцентристських, які просто хочуть виконувати свою роботу».

 

Мар'яна Яворська, радіо «Німецька хвиля»

 

Фото -  «Німецька хвиля»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Мар'яна Яворська, радіо «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
44344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду