«У-Медіа»: На 5 каналі та «1+1» найменше матеріалів з ознаками замовності, на «Інтері» та ICTV - найбільше

30 Грудня 2009
11761
30 Грудня 2009
15:55

«У-Медіа»: На 5 каналі та «1+1» найменше матеріалів з ознаками замовності, на «Інтері» та ICTV - найбільше

11761
«У-Медіа»: На 5 каналі та «1+1» найменше матеріалів з ознаками замовності, на «Інтері» та ICTV - найбільше

Найбільшу кількість матеріалів із порушеннями стандартів, що можуть свідчити про замовний характер, у новинах українських телеканалів, протягом 13-19 грудня продемонстрував телеканал «Інтер». Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Детектор медіа» у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

 

В ефірі «Інтера» було виявлено 30 таких матеріалів, тоді як у новинах ICTV, який очолював анти рейтинг попереднього тижня - 29. Новий канал показав 18 підозрілих матеріалів, Перший національний - 17, СТБ і ТРК «Україна» - по 9, «1+1» - 6, 5 канал - 2.

 

Найбільше підозрілих матеріалів (30) присвячені передвиборній діяльності Віктора Януковича (на минулому тижні лідером антирейтингу була  Юлія Тимошенко). Серед можливих замовників більше немає Василя Противсіха. Окрім зазначених у таблиці нижче політиків, виявлені також матеріали на користь Юрія Луценка («1+1») та фонду Віктора Пінчука.

 

Матеріали на користь кандидатів розподілились між каналами таким чином:

 

 

Тимошенко

Янукович

Литвин

Ющенко

Тігіпко

Яценюк

«Інтер»

5

7

6

6

6

-

«1+1»

1

2

1

1

-

-

Новий

2

6

3

-

3

3

ICTV

6

6

3

3

6

4

СТБ

2

4

2

-

-

-

«Україна»

2

4

2

1

-

-

Перший

6

1

4

6

-

-

5 канал

1

-

-

1

-

-

 

25

30

21

18

15

7

 

За кількістю порушень професійних стандартів, які не свідчать про можливий замовний характер матеріалів, на першому місці залишається «1+1» (95 матеріалів), за ним - «Інтер» (55) і ICTV (49). Найменше неякісних матеріалів на цьому тижні показав Перший національний (25) і 5 канал (28).

 

Із червня 2009 року у рамках проекту «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», що реалізовується громадською організацією «Детектор медіа» та ГО «Інститут масової інформації» за підтримки Internews Network, на сайті «Детектор медіа» щотижня публікується аналіз дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів. Проект спрямований на підвищення рівня медіаграмотності  українського суспільства, стимулювання медіа до відповідальності та дотримання журналістських стандартів, підвищення якості медійного продукту. Матеріалу проекту читайте у рубриці «Медіаграмотність» сайту «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11761
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду