Нацрада анулювала одну ліцензію боржника, але не позбавила ліцензій НТКУ, «НБМ-Радіо» та інших

29 Вересня 2009
16047
29 Вересня 2009
17:19

Нацрада анулювала одну ліцензію боржника, але не позбавила ліцензій НТКУ, «НБМ-Радіо» та інших

16047
Нацрада анулювала одну ліцензію боржника, але не позбавила ліцензій НТКУ, «НБМ-Радіо» та інших

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 вересня розглянула питання 12 боржників ліцензійного збору. Практично всім цим компаніям Нацрада раніше по кілька разів переносила терміни сплати. Маючи намір застосовувати до всіх однаковий підхід, регуляторний орган прийняв різні рішення: шести компаніям продовжено термін сплати, чотири - вже розрахувалися, одній - анулювали ліцензію, а ще одну - розглянуть пізніше. Раніше Нацрада мала намір анулювати ліцензії всім боржникам.

 

Найбільшим боржникам - Національній телекомпанії України (м. Київ, Перший національний канал; нараховано 3,4 млн грн, сплачено 2% - 100 тис.) і ТОВ «ТРК НБМ-Радіо» (м. Київ, радіостанція «Радіо 5 - Ретро ФМ»; нараховано 3 млн грн, сплачено 10% - близько 300 тис. грн) продовжено термін сплати до 15 грудня.

 

Перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля запропонував наступний графік сплати: до кінця вересня і до кінця жовтня - по 100 тис. грн (вереснева частина вже сплачена), до кінця листопада і грудня - по 1,6 млн грн, розраховуючи на надходження від політичної реклами. Однак Нацрада вирішила проінформувати Кабмін, Держкомтелерадіо та РНБО про ситуацію з НТКУ і ліцензійним збором.

 

Представник «НБМ-Радіо» пояснив неможливість вчасної оплати арештом рахунку компанії у зв'язку із «судовим тероризмом». Члени Нацради дали юридичному управлінню доручення розібратися, що це за «судовий тероризм». Представник компанії не захотів повідомити «Детектор медіа», яку судову справу він мав на увазі. «Це особиста справа компанії. Не переживайте за нас», - сказав він.

 

ТОВ «Міжнародний "Слов'янський канал"» (м. Київ, супутниковий канал SCI; нараховано 103 тис. грн, не сплачено нічого), ТОВ «ТРК "Нота"» (м. Харків, радіостанція «Стильне»; нараховано 387 тис. грн, сплачено 30% - 122 тис. грн.), ЗАТ «ТРК "Віко"» (м. Донецьк, радіостанція «Радіо ФМ»; нараховано 387 тис. грн, сплачено 15% - 58 тис. грн) та ТОВ «Гамма-консалтинг» (м. Київ, цифровий канал «Гамма»; нараховано 262 тис. грн, сплачено 50% - 131 тис. грн) термін сплати продовжили до 2 листопада.

 

Компанії ТОВ «Токпобут-сервіс» (м. Токмак, провайдер), ДП «Радіо-Вояж» ТОВ «ТРК "Нота"» (м. Луганськ, радіостанція «Радіо Вояж - радіо гарного настрою»), ТОВ «ТРК "Столиця"» (м. Київ, радіостанція «Перець ФМ») і ЗАТ «ТРК "Євростудія"» (м. Маріуполь Донецької обл., радіо «Євростудія) напередодні розгляду їхніх питань у Нацраді сплатили всі свої борги (ТРК «Столиця» перерахувала кошти 28 вересня - за день до засідання). Тому інформацію про них Нацрада ухвалила взяти до відома.

 

Представники ТОВ «МСП ТК "Норма-центр"» (м. Миколаїв, провайдер) і ТОВ «Кабельна ТРК Девком» (м. Севастополь, кабельний телеканал «Девком інформ плюс») на засідання не з'явилися. Телекомпанії «Норма-центр», яка отримала ліцензію провайдера програмної послуги, але не сплатила збір 147 тис. грн і просила відтермінувати сплату на рік, ліцензію анулювали. До того ж Нацрада звернеться до правоохоронних органів і податківців стосовно безліцензійної діяльності компанії. Розгляд питання по ТРК «Девком» відклали, оскільки в членів Нацради виникли сумніви, чи правильно нарахований збір (307 тис. грн), тож вони вирішили заслухати пояснення представника компанії іншим разом.

 

Також Нацрада перенесла розгляд питання про відміну свого рішення, яким вона видавала ліцензію провайдера програмної послуги «Донбастелесупутнику». Члени регуляторного органу хочуть дочекатися появи представника - Василя Аніпченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16047
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зоркий сокол
5327 дн. тому
Пусть илащук и кобля не тратят деньги на убогую рекламу, а заплатят по счетам. кобля же хвастался, что заработал на такси деньги. Вот пусть не прижимает.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду