detector.media
24.12.2009 15:26
Нацрада і Генпрокуратура обмінялися подяками за 9 млн гривень ліцензійного збору

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення висловила подяку Генеральній прокуратурі України за професіоналізм та координацію оперативних дій її співробітників, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

 

«Завдяки цьому вдалося уникнути порушення чинного законодавства, зокрема Закону України "Про телебачення і радіомовлення", що сприяло своєчасній сплаті телерадіокомпаніями ліцензійного збору та надходженню до Державного бюджету 9 млн. грн.», - ідеться в подяці Нацради Генпрокуратурі.

 

Як пояснив ТК в. о. голови Національної ради Андрій Мирошніченко, Генпрокуратурі дякували за розуміння в справі реструктуризації ліцензійних боргів. «Була низка компаній, які з різних причин не могли вчасно, як це передбачено законом - в 30-денний термін, сплатити ліцензійний збір. У зв'язку з цим до нас спочатку звернулася Генеральна прокуратура. І ми знайшли особливий правовий формат: вирішили застосувати особливий порядок сплати ліцензійного збору. Фактично, це було реструктуризація сплати», - розповів він.

 

За словами пана Мирошніченка, порядок сплати мав різні дати, кінцевою з яких було 15 грудня. «Станом на 15 грудня всі 13 компаній, з яких ми починали реструктуризацію, сплатили збори, і ми виходимо на кінець бюджетного року без боргів», - повідомив він. Серед боржників він назвав Національну телекомпанію України, «НБМ-радіо», «Донбастелесупутник».

 

«З одного боку, Генеральна прокуратура з розумінням поставилася і підтримала нас в ідеї реструктуризації боргу. Насамперед ми дякували за це. З іншого боку, щоденний контроль Генеральної прокуратури був суттєвим чинником, щоб компанії зрозуміли серйозність ситуації і не гралися із цим», - пояснив Андрій Мирошніченко мотиви листа вдячності.

 

У свою чергу Нацрада з нагоди 15-річчя отримала вітальний лист за підписом генерального прокурора Олександра Медведька, у якому схвалюється її підхід до регулювання телерадіопростору. «Ваш сучасний підхід до питання розвитку національного телерадіоінформаційного простору України свідчить про незворотній поступ України в утвердженні світових цінностей, головними серед яких є повага до національної культури та вітчизняного виробника, утвердження демократичних принципів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY