Тимошенко не відповіла на запитання журналістів з «чорного списку»

19 Грудня 2009
23551
19 Грудня 2009
09:33

Тимошенко не відповіла на запитання журналістів з «чорного списку»

23551
Тимошенко не відповіла на запитання журналістів з «чорного списку»

Прем'єр-міністр України  Юлія Тимошенко відмовилася відповідати на питання журналістів, які не потрапили на програму «Шустер live» за її участю. Про це повідомляє інтернет-видання «Українська правда».

 

Присутній у студії екс-глава секретаріату президента Олег Рибачук передав прем'єру питання журналістів Сергія Лещенка і Романа Скрипіна, яких, за словами Рибачука, частина команди Тимошенко не допустила на ефір.

 

Зокрема, Скрипін запитав, які вона може дати гарантії, що свобода слова буде збережена після виборів президента. У свою чергу Лещенко поцікавився стосунками Тимошенко з екс-главою адміністрації президента Кучми Віктором Медведчуком.

 

«Я здивована, що мені ця людина (Рибачук) такі питання задає з приводу журналістів. Я прошу, щоб ми зняли ці питання», - сказала прем'єр.

 

«Кожну середу після завершення уряду я виходжу в прес-зал, де сидять всі журналісти, які хочуть бути. Там часто буває і Лещенко, і інші. Будь-хто може підняти руку і напряму, без будь-яких фільтрів, задати питання прем'єру», - зазначила пані Тимошенко.

 

Коментуючи питання свободи слова, вона сказала: «Моя мета і одна з наших програм - це суспільне телебачення і радіомовлення».

 

«Я не вірю в чесність каналів, які належать українській олігархії. Я не вірю, що можна формувати добрі новини, коли олігархи заробляють на політиці», - наголосила Тимошенко.

 

Як відомо, з вересня 2009 у Кабміні не проходять повноцінні прес-конференції за участю прем'єр-міністра.

 

Як писала «Детектор медіа», напередодні, 18 грудня, пан Лещенко повідомив, що його разом з іншими журналістами не допускають до участі у програмі «Шустер live» . «Прес-служба уряду рекомендувала не включати моє прізвище в список журналістів, запрошених на ефір з нею, а "Савік Шустер Студія" не наважився суперечити цьому», - написав журналіст у своєму блозі.

 

Подібна ситуація трапилася два тижні тому під час візиту Юлії Тимошенко на програму «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер». Тоді прес-служба Юлії Тимошенко відкинула всі звинувачення у цензурі, а Євген Кисельов зазначив ТК, що гості, які погоджуються прийти до нього на програму, фактично погоджуються на колективне інтерв'ю, тому мають право вибирати з ким їм говорити, а з ким - ні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23551
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Квазимодо
5242 дн. тому
Что и требовалось доказать, как говорят математики.
Sartoris
5243 дн. тому
Юля в очередной раз все заболтала
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду