detector.media
19.12.2009 09:33
Тимошенко не відповіла на запитання журналістів з «чорного списку»

Прем'єр-міністр України  Юлія Тимошенко відмовилася відповідати на питання журналістів, які не потрапили на програму «Шустер live» за її участю. Про це повідомляє інтернет-видання «Українська правда».

 

Присутній у студії екс-глава секретаріату президента Олег Рибачук передав прем'єру питання журналістів Сергія Лещенка і Романа Скрипіна, яких, за словами Рибачука, частина команди Тимошенко не допустила на ефір.

 

Зокрема, Скрипін запитав, які вона може дати гарантії, що свобода слова буде збережена після виборів президента. У свою чергу Лещенко поцікавився стосунками Тимошенко з екс-главою адміністрації президента Кучми Віктором Медведчуком.

 

«Я здивована, що мені ця людина (Рибачук) такі питання задає з приводу журналістів. Я прошу, щоб ми зняли ці питання», - сказала прем'єр.

 

«Кожну середу після завершення уряду я виходжу в прес-зал, де сидять всі журналісти, які хочуть бути. Там часто буває і Лещенко, і інші. Будь-хто може підняти руку і напряму, без будь-яких фільтрів, задати питання прем'єру», - зазначила пані Тимошенко.

 

Коментуючи питання свободи слова, вона сказала: «Моя мета і одна з наших програм - це суспільне телебачення і радіомовлення».

 

«Я не вірю в чесність каналів, які належать українській олігархії. Я не вірю, що можна формувати добрі новини, коли олігархи заробляють на політиці», - наголосила Тимошенко.

 

Як відомо, з вересня 2009 у Кабміні не проходять повноцінні прес-конференції за участю прем'єр-міністра.

 

Як писала «Детектор медіа», напередодні, 18 грудня, пан Лещенко повідомив, що його разом з іншими журналістами не допускають до участі у програмі «Шустер live» . «Прес-служба уряду рекомендувала не включати моє прізвище в список журналістів, запрошених на ефір з нею, а "Савік Шустер Студія" не наважився суперечити цьому», - написав журналіст у своєму блозі.

 

Подібна ситуація трапилася два тижні тому під час візиту Юлії Тимошенко на програму «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер». Тоді прес-служба Юлії Тимошенко відкинула всі звинувачення у цензурі, а Євген Кисельов зазначив ТК, що гості, які погоджуються прийти до нього на програму, фактично погоджуються на колективне інтерв'ю, тому мають право вибирати з ким їм говорити, а з ким - ні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY