«НТВ-Україна» готує новий позов проти кабельного оператора «Норма-центр»

1 Грудня 2009
18070
1 Грудня 2009
16:53

«НТВ-Україна» готує новий позов проти кабельного оператора «Норма-центр»

18070
«НТВ-Україна» готує новий позов проти кабельного оператора «Норма-центр»

Компанія «Нова телевізійна група» (група компаній «НТВ-Україна») готує новий позов проти миколаївського кабельного оператора «Норма-центр» через порушення її прав.

 

Як повідомляла ТК, «Нова телевізійна група» вже подавала позов і вимагала 19 млн гривень відшкодування матеріальних збитків. Однак телекомпанія «Норма-центр» офіційним листом сповістила ТК, що інформація про призначене на 27 листопада слухання в Господарському суді Миколаївської області не підтвердилася, а в канцелярії суду не виявилося позову від «НТВ-Україна».

 

Як уточнив ТК президент групи «НТВ-Україна» Ігор Давиденко, його компанія подала позов, але відкликала його у зв'язку з перевірками «Норми-центр» Службою безпеки України.

 

«Ми подали позов до суду, але згодом його відкликали і вирішили дочекатися закінчення перевірки СБУ. Ми передали цю справу юридичній компанії, яка нас консультує, і вона готує новий позов - обґрунтований, з результатами моніторингу», - уточнив він.

 

Новий позов, за його словами, має бути готовий найближчим часом.

 

Нагадаємо, що СБУ за результатами перевірки ТОВ «МСП ТК "Норма-Центр"» порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України («Втручання в роботу електронно-обчислювальних систем»). За інформацією прес-групи УСБУ в Миколаївській області, перевірка встановила, що співробітники цієї телекомпанії, не маючи ліцензії провайдера програмних послуг, а також права доступу до прийому, декодування і трансляції телеканалів, з використанням спеціального обладнання здійснювали несанкціонований прийом і поширення у власній кабельній мережі телепрограм.

 

Натомість у «Нормі-центр» ТК повідомили, що кримінальна справа порушена, але «за два місяці слідчих дій працівниками СБУ не висунуто ані звинувачень, ані доказів злочину».

 

Нагадаємо, 29 вересня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відкликала ліцензію «Норма-центр». Тоді регуляторний орган скасував своє рішення від 16.06.2009 № 1101 про видачу ліцензії провайдера програмної послуги ТОВ «МСП ТК „Норма-Центр"» у зв'язку з несплатою ліцензійного збору. Також Нацрада звернулася до правоохоронних органів та Державної податкової адміністрації щодо безліцензійної діяльності компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18070
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Снежкин
5259 дн. тому
А никто не задумывался, с какого потолка "Безпека+" получила данные, что на "Норме" якобы присутствует кардшаринг и пиратские карточки? Ну конечно же - от директора НКТВ Андрея Бражко, который по странному совпадению является другом и партнером Игоря Давиденко, президента "НТВ-Украина".
Brendy
5260 дн. тому
Давиденко спровоцировал СБУ завести дело и организовать налет на Норму.Подконтрольная ему фирма бывших СБУшников Беспека+ участвовала при этом,и должна была найти и запротоколировать вещдоки-картшаринг,левые карточки и пр.,при помощи которых Норму разведут на деньги.Но ничего не найдено!А платить Игорек СБУшникам придется - они ведь свою работу выполнили.Не по судам бегай,а бабки готовь.
Аналитик
5260 дн. тому
Гражданин Давиденко, вы не боитесь вызова в суд? В суде вам придётся чистосердечно рассказывать о вашем преступном сговоре с директором НКТВ Андреем Бражко и о даче взятки работникам СБУ в качестве оплаты за уничтожение "Нормы". А ещё придется рассказывать о ваших отказах сотрудничать с "Нормой", когда вам это официально предлагалось несколько раз. А если все материалы по этому делу станут доступны службе безопасности "НТВ-плюс Россия"? Не боитесь играть с огнём?
Крамер
5260 дн. тому
Бедные плюсы! Имея такого придурковатого и вороватого представителя на Украине,как Давиденко они потеряют все!Для работы в нынешних конкурентных условиях нужно уметь договариваться,а не хамить и гадить...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду