detector.media
01.12.2009 16:53
«НТВ-Україна» готує новий позов проти кабельного оператора «Норма-центр»

Компанія «Нова телевізійна група» (група компаній «НТВ-Україна») готує новий позов проти миколаївського кабельного оператора «Норма-центр» через порушення її прав.

 

Як повідомляла ТК, «Нова телевізійна група» вже подавала позов і вимагала 19 млн гривень відшкодування матеріальних збитків. Однак телекомпанія «Норма-центр» офіційним листом сповістила ТК, що інформація про призначене на 27 листопада слухання в Господарському суді Миколаївської області не підтвердилася, а в канцелярії суду не виявилося позову від «НТВ-Україна».

 

Як уточнив ТК президент групи «НТВ-Україна» Ігор Давиденко, його компанія подала позов, але відкликала його у зв'язку з перевірками «Норми-центр» Службою безпеки України.

 

«Ми подали позов до суду, але згодом його відкликали і вирішили дочекатися закінчення перевірки СБУ. Ми передали цю справу юридичній компанії, яка нас консультує, і вона готує новий позов - обґрунтований, з результатами моніторингу», - уточнив він.

 

Новий позов, за його словами, має бути готовий найближчим часом.

 

Нагадаємо, що СБУ за результатами перевірки ТОВ «МСП ТК "Норма-Центр"» порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України («Втручання в роботу електронно-обчислювальних систем»). За інформацією прес-групи УСБУ в Миколаївській області, перевірка встановила, що співробітники цієї телекомпанії, не маючи ліцензії провайдера програмних послуг, а також права доступу до прийому, декодування і трансляції телеканалів, з використанням спеціального обладнання здійснювали несанкціонований прийом і поширення у власній кабельній мережі телепрограм.

 

Натомість у «Нормі-центр» ТК повідомили, що кримінальна справа порушена, але «за два місяці слідчих дій працівниками СБУ не висунуто ані звинувачень, ані доказів злочину».

 

Нагадаємо, 29 вересня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відкликала ліцензію «Норма-центр». Тоді регуляторний орган скасував своє рішення від 16.06.2009 № 1101 про видачу ліцензії провайдера програмної послуги ТОВ «МСП ТК „Норма-Центр"» у зв'язку з несплатою ліцензійного збору. Також Нацрада звернулася до правоохоронних органів та Державної податкової адміністрації щодо безліцензійної діяльності компанії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY