НЕК визнала «Афішу» еротичним журналом

19 Листопада 2009
15075
19 Листопада 2009
19:48

НЕК визнала «Афішу» еротичним журналом

15075
НЕК визнала «Афішу» еротичним журналом

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 19 листопада ухвалила рішення, що журнал «Афіша» (№42-43, 2009) порушує законодавство про захист суспільної моралі, оскільки відноситься до сексуально-еротичної продукції, не маючи на те відповідної ліцензії.

 

До НЕК надійшло звернення голови Верховної Ради Володимира Литвина, котрий передав депутатський запит Миколи Томенка і Юрія Кармазіна. Як уже повідомляла ТК, народні депутати просили проаналізувати «Афішу» «у зв'язку із систематичною публікацією оголошень про надання інтимних послуг та інших порнографічних матеріалів».

 

Розглянувши примірник журналу з відвертими оголошеннями, моральні комісари дійшли висновку, що є порушення ст. 8 закону «Про захист суспільної моралі» (розповсюдження продукції сексуального чи еротичного характеру без відповідного дозволу), ст. 11 (журнал, що містить еротичний контент, перебуває у вільному продажу без належної упаковки і є доступним неповнолітнім) і ст. 14 (обмеження щодо реклами сексуальної продукції). Як наголосив голова комісії Василь Костицький, реклама сексуальних послуг у журналі друкується не лише українською, а й англійською мовою.

 

НЕК проінформує про своє рішення авторів запиту, а також редакцію журналу, яка має час на приведення своєї діяльності у відповідність до законодавства - тобто на ліцензування видання як сексуально-еротичного.

 

Також на засіданні комісія мала розглядати результати експертизи програми «Дом-2», що виходить на телеканалі ТЕТ. Однак в. о. голови правління ТЕТ Максим Варламов не дочекався цього моменту і пішов раніше, відтак, НЕК вирішила у зв'язку з відсутністю представника компанії перенести розгляд питання на наступне засідання, яке відбудеться 21 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15075
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
infoburo
5273 дн. тому
Помню мы с друзьями заказывали девочк через этот журнал, а так журнал конечно слабенький, если закроется то даже о нем никто и не вспомнит.
кокотюха
5273 дн. тому
Я - за легалізацію проституції!
Novun
5273 дн. тому
Журнал однозначно надо оштрафовать а потом и закрыть. И уверен в том что редактора знали какую рекламу размещают, а раз не будет такой рекламы то журналу не будет за что существовать.
den_sandman
5273 дн. тому
2Sasha_plus: Представьте, пользовался :) На самом деле тот салон, в котором был я, как-раз, очень дорожит своей репутацией и ничего критически аморального, конечно, не было, но и от формата "для несовершеннолетних" Вы не представляете себе, насколько он далёк ;)
Pipec
5273 дн. тому
Ну так,CENSORED, и не читай!
dana
5273 дн. тому
Да, да подавайте в Европейский суд. Можно пожаловаться в ООН. Так и запишите в исковом заявлении: "иск против моральных даунов". Дауны на самом деле те, кто пишет подобное, кому не достает шлюшек на последней странице "Афишы", или кто бурно обсуждает решение НЕКа и прочих контор. Пойдите, добейтесь,сделайте лучше - и будет вам счастье. Не можете. Ума не хватает. Ваш уровень - это форумы. Здесь начинается ваш звездный час и сдесь же он и заканчивается. Противно читать!
Sasha_plus
5273 дн. тому
А Вы пользовались этими самими салонами? Если нет, то откуда такая информация и просьба "усомниться"?
den_sandman
5273 дн. тому
А чито Вы приметили недозволенного взору несовершеннолетних в витрине секс-шопа на Подоле? :) Там ничего "такого" в витрине нет. Там просто манекен стоит в белье или ещё в какой-то лабуде. А насчёт Афиши - не знаю, как насчёт "эротического издания", но то, что рекламу местных сутенеров давно уже нужно было пресечь - это факт! По-моему, проституция у нас запрещена законом. А кто усомнится, что на самом деле скрывается за этими объявлениями о "массажных салонах"? :)
svidoma
5273 дн. тому
Треба вказати місце цим моральним, вибачте, дрочунам. Я не розумію, чому впливові і небайдужі люди мистецтва та медій не подадуть в Європейський Суд. Така справа була б прицедентом і припинила діяльність зовсім не експертної комісії.
ггг
5273 дн. тому
НЕК - это сексуально-озабоченные дауны...
Pipec
5273 дн. тому
На подоле есть секс-шоп "Насолода". Их витрина доступна взору несовершеннолетних 24 часа в сутки. Они тоже нарушают закон «Про захист суспільної моралі» или члены НЕК со своими сезонными обострениями туда еще не добрались?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду