detector.media
19.11.2009 19:48
НЕК визнала «Афішу» еротичним журналом

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 19 листопада ухвалила рішення, що журнал «Афіша» (№42-43, 2009) порушує законодавство про захист суспільної моралі, оскільки відноситься до сексуально-еротичної продукції, не маючи на те відповідної ліцензії.

 

До НЕК надійшло звернення голови Верховної Ради Володимира Литвина, котрий передав депутатський запит Миколи Томенка і Юрія Кармазіна. Як уже повідомляла ТК, народні депутати просили проаналізувати «Афішу» «у зв'язку із систематичною публікацією оголошень про надання інтимних послуг та інших порнографічних матеріалів».

 

Розглянувши примірник журналу з відвертими оголошеннями, моральні комісари дійшли висновку, що є порушення ст. 8 закону «Про захист суспільної моралі» (розповсюдження продукції сексуального чи еротичного характеру без відповідного дозволу), ст. 11 (журнал, що містить еротичний контент, перебуває у вільному продажу без належної упаковки і є доступним неповнолітнім) і ст. 14 (обмеження щодо реклами сексуальної продукції). Як наголосив голова комісії Василь Костицький, реклама сексуальних послуг у журналі друкується не лише українською, а й англійською мовою.

 

НЕК проінформує про своє рішення авторів запиту, а також редакцію журналу, яка має час на приведення своєї діяльності у відповідність до законодавства - тобто на ліцензування видання як сексуально-еротичного.

 

Також на засіданні комісія мала розглядати результати експертизи програми «Дом-2», що виходить на телеканалі ТЕТ. Однак в. о. голови правління ТЕТ Максим Варламов не дочекався цього моменту і пішов раніше, відтак, НЕК вирішила у зв'язку з відсутністю представника компанії перенести розгляд питання на наступне засідання, яке відбудеться 21 грудня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY