Журналістку ICTV побили учасники зйомок програми

6 Листопада 2009
20625
6 Листопада 2009
15:12

Журналістку ICTV побили учасники зйомок програми

20625
Журналістку ICTV побили учасники зйомок програми

Журналістку ICTV Тетяну Кругову побили під час зйомок програми «Країна має знати». Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Як розповіла журналістка «Детектор медіа», інцидент стався 4 жовтня. Знімальна група готувала сюжет про те, як тяжкохвору жінку позбавляють квартири. Нині у двокімнатному помешканні окрім героїні програми мешкає сім`я у складі п`ятьох осіб. За словами журналістки, ці люди - з Азербайджану, вони намагаються отримати українське громадянство.

 

На зйомки до конфліктної квартири пані Кругова вирушила у супроводі оператора та водія. Кореспондентка перебувала в коридорі, коли на неї накинулася дружина квартиранта. «Вона схопила мене за палець та намагалася викрутити руку», - розповідає пані Кругова. За її словами, жінка пошкодила мікрофон-петличку вартістю $800.

 

Того ж дня журналістка звернулася до відділку міліції Деснянського району. Правоохоронці зафіксували обставини нападу в протоколі та надали пані Круговій направлення на проходження медичної експертизи. «До лікаря я не зверталася: травма незначна, та й часу для цього не знайти», - розповіла Кругова.

 

За її словами, намірів подавати до суду вона особисто не має. «Щодо рішення керівництва програми та телеканалу, ми цю ситуацію ще не обговорювали», - повідомила пані Кругова. «Детектор медіа» стежитиме за перебігом подій.

 

Цього року журналістка ICTV вже не вперше звертається до представників правоохоронних органів. Як повідомляла «Детектор медіа», влітку дівчина за допомогою міліції намагалася перешкодити вирощуванню конопель в одному з районів Києва. Як речовий доказ у робочому блокноті вона принесла до відділку одну з рослин. Там пані Кругову затримали за незаконне зберігання наркотиків і допитували кілька годин, вилучивши відеозапис та зіпсувавши камеру. Керівник відділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків Голосіївського райвідділу міліції Києва Іван Білоус звинуватив журналістку у спробі зґвалтування.

 

Пізніше дільничного інспектора, який не зреагував на повідомлення журналістки, покарали. Але їй погрожував пан Білоус. Пізніше з`ясувалося, що він сам був фігурантом кримінальної справи.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20625
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
моряк
5283 дн. тому
Страшна страна в которой такое творится. А девушке респект!
Саша
5290 дн. тому
Просто піариться дівча) Але в неї нічого не вийде) надто вже страшна)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду