Інцидент з журналісткою «Надзвичайних новин», міліціонерами і коноплею оцінить прокуратура

8 Вересня 2009
21466
8 Вересня 2009
17:48

Інцидент з журналісткою «Надзвичайних новин», міліціонерами і коноплею оцінить прокуратура

21466
Інцидент з журналісткою «Надзвичайних новин», міліціонерами і коноплею оцінить прокуратура

Дільничний інспектор, який не зреагував на повідомлення журналістки програми «Надзвичайні новини» (ICTV) Тетяни Кругової про плантацію конопель у Голосіївському районі Києва, покараний. Про це під час круглого столу «Журналісти і міліція: пошук взаєморозуміння у виконанні професійних обов'язків» повідомив начальник ГУ МВС у м. Києві генерал-лейтенант міліції Віталій Ярема.

 

«Мною йому оголошена сувора догана. Це означає, що в разі наступної помилки він буде звільнений», - пояснив начальник київської міліції.

 

Також він повідомив, що міліція провела перевірку фактів інциденту, в тому числі й поведінки начальника відділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків Голосіївського райуправління міліції Києва Івана Білоуса. «Матеріали службового розслідування направлені до прокуратури, яка поки ще не прийняла рішення, чи порушувати кримінальну справу», - уточнив Віталій Ярема.

 

«Заяви про зґвалтування - це морально-етичні проблеми одного співробітника, яким ми дамо оцінку. Але я не хотів би, щоб ви оцінювали всю систему за діями одного працівника», - додав він.

 

Віталій Ярема повідомив, що згодом кущі коноплі, про які повідомила журналістка, були знайдені, але за іншою адресою. «У дворі, який вона назвала, їх не було. Але за 40 метрів від того місця були виявлені 6 кущів, які були облиті бензином і спалені», - розповів він.

 

У самої журналістки міліціонери конфіскували 5,3 грама «мокрого» наркотику (кримінальна справа порушується за 20 грамів «мокрої» або 5 грамів «сухої» коноплі). Але підозру міліції, за його словами, викликало те, що Тетяна Кругова користувалася прихованою камерою на режимному об'єкті, яким є райуправління, без дозволу керівництва - це і спричинило її тривалий допит з вилученням камери.

 

Нагадаємо, що Тетяну Кругову, яка повідомила міліцію про плантацію конопель, затримали за незаконне зберігання наркотиків і допитували кілька годин, вилучивши відеозапис та зіпсувавши камеру. Іван Білоус звинуватив журналістку у спробі зґвалтування. Згодом її викликали на повторний допит, а коли вона прийшла в супроводі двох народних депутатів, міліціонери сказали, що більше претензій не мають. 1 вересня в «Надзвичайних новинах» вийшов сюжет про інцидент, на який відреагувала прес-служба київської міліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21466
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
большой
5351 дн. тому
карьеристка, одно слово 6 кустов конопли - это по ее словам "поле в центре города"
налогоплательщик
5351 дн. тому
С каких это пор место куда нужно в любое время суток обращаться за помощью, стало режимным?! И на режимных объектах везде висят предупреждения о запрете съемок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду