Журналістку ICTV діймає дзвінками міліціонер, на якого завели кримінальну справу

2 Вересня 2009
18163
2 Вересня 2009
18:50

Журналістку ICTV діймає дзвінками міліціонер, на якого завели кримінальну справу

18163
Журналістку ICTV діймає дзвінками міліціонер, на якого завели кримінальну справу

Журналістці каналу ICTV Тетяні Круговій погрожує працівник правоохоронних органів, на якого завели кримінальну справу. Про це «Детектор медіа» повідомив керівник продакшн-студії «Жара» Костянтин Стогній.

 

Перший інцидент  між знімальною групою програми «Надзвичайні новини» (ICTV) та представниками правоохоронних органів трапився 19 серпня цього року. Під час підготовки сюжету про черговий земельний конфлікт у Києві,  на Волзькому провулку, 12 журналісти ICTV виявили плантацію конопель. Щоб знищити її та покарати винних, журналісти звернулися до дільничого інспектора. Той відповів, що ця ділянка «до компетенції міліції не входить».

 

Наступною інстанцією став відділ з боротьби з незаконним обігом наркотиків Голосіївського райвідділу міліції Києва. Як доказ, Тетяна Кругова дістала зі свого  робочого блокноту фрагменти рослин.

 

Після цього її затримали - за незаконне зберігання наркотиків. За свідченням журналістки, в неї відібрали резервну камеру, розбили її, знищили відео, конфіскували мобільний телефон і примусили підписати протоколи. Керівник відділу, Іван Білоус, звинуватив журналістку у тому, що вона намагалася його зґвалтувати.

 

Дії правоохоронців журналістам вдалося зафіксували за допомогою любительської камери. Дізнавшись про це, працівники міліції заявили, що в обмін на відео не відкриватимуть кримінальну справу.  Отримавши матеріал, за 5 годин вони відпустили журналістку і повернули їй зіпсовану камеру.

 

31 серпня співробітники відділку зателефонували заступнику пана Стогнія, Олександру Зубу і повідомили: Тетяна Кругова має прийти до відділку, а якщо не з`явиться - оголосять журналістку у розшук. При цьому вони не вважали за потрібне навіть оформити повістку.

 

Натомість пан Стогній запропонував піти у супроводі двох народних депутатів - члена фракції Блоку «Наша Украина-Народна Самооборона» Миколи Катеринчука та члена фракції Партія Регіонів Владислава Лук`янова.

 

«Розмова була дивною, - коментує пан Стогній. - У міліції депутатам вичерпних пояснень не надали, перед журналістами не вибачились. Втім, сказали, що претензій не мають».

 

За словами керівника «Жари», у його розпорядження надійшла інформація про те, що раніше Прокуратура голосіївського району притягла пана Білоуса до кримінальної відповідальності за перевищення службових повноважень та катування.

 

Після відвідання відділку, Микола Катеринчук подав прохання перевірити дотримання міліцією законодавства при затриманні журналістки до Президента України, прем`єр-міністра, Голови Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України. Крім того, він ініціює створення в парламенті слідчої комісії для вивчення обставин інциденту.

 

Голова Спілки журналістів, Ігор Лубченко сьогодні  ініціював проведення круглого столу, на якому обговорять проблеми у стосунках журналістів і правоохоронних органів. Захід відбудеться 8 вересня за участю Костянтина Стогнія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18163
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
прокурор
5352 дн. тому
Конопляное поле отснято. И его показывали в новостях. И там же показывали дебила участкового, который на камеру сказал, что это поле не “милицейская проблема!. У меня вопрос: зачем менты уничтожили видео с камеры журналистки, что в райотделе снимала? Если там не было ничего противозаконоого. Что кто-то не видал стен райотдела? или дебильные лица? Это в каждом сериале ментовском показывают. Значит , что такого там было? А ответ подсказали в райпрокуратуре. Этот режимный объект” был давно замечен в пытках. Даже уголовное дело есть, по тому же Билоусу! Пытал мастера спорта по вольной борьбе. Бил огнетушителем по голове.(это из материалов дела). Так вот, предположительно журналистка невзначай сняла задержанных! А на них могли быть следы пыток!!! Вот ЭТО вывело ментов. Это было бы доказательством по делу. И конопля- это пурга на самом деле!
переляканый журналист
5352 дн. тому
Я с Денисом полностью согласен. Только против власти не попрешь. В 2004 журналисты чувствовали за спиной мощь Америки и международных организаций. А сейчас всеми руководит только зелены. Короче придумают где найти компру на журналистку. А пока замылят инцидент круглыми столами, типа проверками информации. Жаль журналистку. Разменяют ее. Луцик знает толк в борьбе с журналистами. Сам прошел это.
Денис Жарких
5352 дн. тому
А при чем тут круглый стол?! Если это правда, то милиционера надо сажать. Тех, кто сеял коноплю надо сажать. Журналистке все компенсирвать + моральные убытки и дать медаль на грудь. Если этого не произойдет СМИ ничего не стоят (Все украинские СМИ!!!!).
Юрийман Луцикович
5353 дн. тому
и вообще, какого CENSORED водители должны корячиться на вашей программе? CENSORED А если серьезно, то и комментировать нечего. Тушите свет. 18 лет(совершеннолетие) независимости?
Юрий Луценкман
5353 дн. тому
Костя! Как тебе не стыдно?! Ты же как будто мужик, да еще старшим офицером числишься. Почему на CENSORED послал хрупкую девушку, а свой CENSORED не подставил "коллегам". Нехорошо получается. Неужели вся ментовская офицерня - или трусы, или насильники, или жлобы последние?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду