detector.media
03.11.2009 12:48
Шість українських каналів перейшли із Sirius 4 на Hellas Sat 2, а канал People припинив супутникове мовлення

З 1 листопада пакет українських каналів компанії «Медіа-транзит», а саме телеканали «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт», припинив мовлення із супутника Sirius 4 та перейшов на супутник Hellas Sat 2. Цю інформацію, яка з'явилася в транспондерних новинах Sat-Digest, ТК підтвердив менеджер з проектів SES Sirius Олександр Пелех, не захотівши пояснювати причини.

 

Також про припинення мовлення на супутнику Sirius 4 каналів 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт» своїх абонентів попередила супутникова платформа Viasat, яка у зв'язку із цим змушена виключити ці канали зі свого електронного програмного гіда. 

 

Раніше, 27 жовтня із Sirius 4 на Hellas Sat 2 перейшов телеканал «Меню-ТВ».

 

Параметри «Меню-ТВ», «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт», на Hellas Sat 2 (39° східної довготи): частота 11512 МГц, поляризація горизонтальна (S2 промінь), SR 30000, FEC 7/8. Усі шість мовників - у відкритому доступі, сигнал телеканалів 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт», як і на Sirius 4, іде у стандарті стиснення MPEG-4.

 

Як прокоментував ці зміни газеті «КоммерсантЪ» незалежний медіаексперт Олександр Глущенко, ціна оренди на супутнику Sirius 4 залежно від променя і смуги для українського ринку варіюється в межах 20-25 тис. доларів на місяць, у той час на Hellas Sat 2 вона приблизно в півтора рази нижча.

 

Водночас телеканали Shopping TV, English Club TV і «Малятко-ТВ» змінили на Sirius 4 параметри своїх сигналів. Shopping TV перейшов на європейський BSS промінь, частота 12073 МГц, поляризація горизонтальна, SR 27500, FEC ¾, доступ відкритий. Перехід каналу на інший промінь Олександр Пелех пояснив тим, що мовник хоче мати краще покриття.

 

English Club TV і «Малятко TV» з'явилися на частоті 12737 МГц, поляризація вертикальна (європейський FSS промінь), SR 6000, FEC ¾, доступ відкритий. «Вони залишилися в пакеті "Медіа-транзит", але він звужений: раніше був 20 МГц, зараз тільки 8 МГц», - пояснив зміни параметрів пан Пелех.

 

Водночас телеканал People з медіагрупи 4TV припинив мовлення із Sirius 4. Як уточнив Олександр Пелех, цей мовник знятий із супутника.

 

Як уже повідомляла ТК, 15 каналів із супутника Sirius 4 з 23 жовтня паралельно тестуються на Astra 2C (належить материнській компанії SES Sirius - SES Astra). 1 листопада 2T, English Club TV, «KiKo», «Малятко-ТВ», People, «Планета», «Свiт» і «Турбюро» пішли звідти, однак на Astra і далі проходять тести 5 канал, «Рада», КРТ («Київська Русь»), «Глас», UBC, Star TV, Міжнародний слов'янський канал.

 

«Детектор медіа»

 

Довідка ТК:

 

Українські мовники поширюють свій сигнал через чотири супутники:

 

Sirius 4: Перший національний (тільки на платформі Viasat), «Інтер+», «1+1 International», Новий канал, ТРК «Україна», ТЕТ, 5 канал, «Футбол», КРТ, «Глас», «Рада», «Тиса-1», Star TV, UBC, Міжнародний слов'янський канал, Shopping TV, English Club TV, «Малятко-ТВ», ОК.

 

AMOS 3: «Інтер», «1+1», ICTV, СТБ, М1, М2, ТОНІС, НТН, К1, К2, «Мегаспорт», Enter Music, Enter Film, «Кіно», «Сіті», ТРК «Київ», «24», «MTV-Україна», Music Box UA, OTV, Перший автомобільний, «Куй-ТБ», Real TV Estate, «Гумор-ТБ - Бабай-ТБ», «УТ-Захід».

 

Hellas Sat 2: УТР, «Культура», Дніпропетровська ОДТРК, КДРТРК, Перший діловий, «Гамма», News One, Ru Music, A One, Maxxi-TV, «Меню-ТВ», «Турбюро», 2Т, «Кіко», «Планета», «Світ».

 

Eutelsat W4: ТВі, Перший автомобільний, «ЧП-інфо», Biz-TV, «Спорт-1», «Спорт-2».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY