«Інтер»: «Мегаспорт» стане змагально-розважальним каналом

26 Жовтня 2009
10383
26 Жовтня 2009
18:34

«Інтер»: «Мегаспорт» стане змагально-розважальним каналом

10383
«Інтер»: «Мегаспорт» стане змагально-розважальним каналом

«Детектор медіа» отримала офіційний коментар PR-служби медіагрупи «Інтер» стосовно змін на телеканалі «Мегаспорт». Як наголошують у медіагрупі, «Мегаспорт» не змінює формат - ідеться про його ребрендинг, який завершиться до нового телесезону - весни 2010 року.

 

«Якщо подивитися на сьогоднішній профіль аудиторії каналу, то домінують чоловіки 55+. Не відмовляючись від цього глядача, ми плануємо розширити аудиторію, залучити на канал молодого глядача, а також жінок», - заявляє PR-служба.

 

Олександр Кравцов, який за інформацією ТК із завтрашнього дня очолить канал, є керівником проекту з ребрендингу. За його словами, «Мегаспорт» стане більш екстремальним, змагально-розважальним. «Ми хочемо показати спорт не лише в його класичному вигляді, але й запропонувати інші яскраві, видовищні змагальні формати», - зазначає він. Водночас мовлення «Мегаспорту» відповідатиме вимогам ліцензії.

 

Як уточнили в PR-службі, частина співробітників «Мегаспорту» залишається працювати на каналі, частині запропонують «нові можливості» в рамках групи «Інтер. «Тим, хто не знайде себе в проектах медіагрупи, буде запропонована компенсація згідно з чинним законодавством України», - наголошують у PR-службі.

 

Прикладом успішного ребрендингу в медіагрупі «Інтер» називають досвід телеканалу НТН. НТН увійшов до групи «Інтер» у грудні 2007 року. Восени 2008 року був проведений ребрендинг. За даними PR-служби «Інтера», за рік частка каналу зросла на 54%: станом на 43-й тиждень 2008 року (20-26 жовтня) частка НТН за цільовою аудиторією 18-54 становила 3,1% (міста 50 тис.+), а за підсумками 43-го тижня 2009 року вона сягала 4,8% (аудиторія 18-54, міста 50 тис.+).

 

Аналогічного рейтингового зростання група «Інтер» очікує і від ребрендингу телеканалу «Мегаспорт».

 

Як уже повідомляла ТК, 26 жовтня голова правління «Інтера» зустрівся з колективом «Мегаспорту», на якому оголосив про зміни на каналі. За інформацією джерел ТК, канал бере курс на молодіжно-розважальну тематику, а всі штатні співробітники каналу отримали повідомлення про скорочення. Згодом частину з них буде прийнято на канал, частину працевлаштують у структурі медіагрупи, а з рештою попрощаються. Зміни пояснили збитковістю спортивного формату, у приклад навели російський державний телеканал «Спорт». Генеральний продюсер «Мегаспорту» Олександр Борисенко заявив ТК, що не має наміру залишатися на переформатованому каналі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10383
Читайте також
30.10.2009 13:22
Валентина Самченко, «Україна молода»
29 698
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кусокі
5288 дн. тому
Так, ще можна вдень продавать ножі і матраци, а вночі відгадувать кросворди по телефону.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду