Російський державний канал «Спорт» піде шляхом «Мегаспорту»

1 Жовтня 2009
19671
1 Жовтня 2009
12:23

Російський державний канал «Спорт» піде шляхом «Мегаспорту»

19671
Російський державний канал «Спорт» піде шляхом «Мегаспорту»

Із січня 2010 року припиняє існування російський державний ефірний спортивний телеканал «Спорт». Про це вчора журналістам повідомили керівник Всеросійської державної телерадіокомпанії Олег Добродєєв і його перший заступник Антон Златопольський, пише російська газета «КоммерсантЪ».

 

За їхніми словами, на базі «Спорту» буде створений новий канал, розрахований на активних глядачів віком від 25 років, під робочою назвою «Росія-2». Ефірна сітка нового мовника буде розроблена в жовтні. Як зазначає «КоммерсантЪ», впершее в рамках однією телерадіокомпанії будуть співіснувати одразу два ефірні універсальні комерційні телеканали.

 

Нагадаємо, що в Україні подібна ситуація склалася з телеканалом «Мегаспорт». Єдиний ефірний спортивний канал після «обміну логотипами» поступився своєю мережею на користь телеканалу К1. Відтоді в межах групи «Інтер» співіснують, власне, два ефірні універсальні канали.

 

Канал «Росія-2» очолить Володимир Троєпольський, який нещодавно повернувся з петербурзького «Пятого канала» на ВДТРК, де його призначили заступником генерального директора. А генеральний директор «Спорту» Василь Кікнадзе очолить дирекцію спортивного мовлення на ВДТРК.

 

Головною причиною радикальної зміни концепції керівники називають насамперед надзвичайно високий рівень цін на спортивні трансляції. Останнім часом практично всі права на великі міжнародні спортивні змагання купував супутниковий канал «НТВ плюс», маючи можливість платити вищу ціну, ніж ВДТРК.

 

Після зникнення «Спорту» «НТВ плюс» фактично залишається монополістом на спортивні трансляції. Утім, керівники ВДТРК стверджують, що всі права «Спорту» будуть збережені, і спортивне мовлення на новому ефірному каналі становитиме третину ефіру. А під час Олімпійських ігор у Ванкувері більшість трансляцій пройдуть саме на цьому каналі. Решту ефіру «Росії-2» наповнюватимуть серіали (у тому числі й зарубіжні), фільми (у тому числі й арт-хаус, якому на «Росії» відводять нічний час), новини (не більше двох випусків на день), документальне кіно.

 

Канал «Спорт» існував з 12 червня 2003 року. Середня частка каналу, за даними «TNS Росія», становила 1,5%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду