За відверте ток-шоу журналістці присудили 60 ударів батогом

25 Жовтня 2009
19119
25 Жовтня 2009
11:14

За відверте ток-шоу журналістці присудили 60 ударів батогом

19119
За відверте ток-шоу журналістці присудили 60 ударів батогом

У Саудівській Аравії 22-літню журналістку Розанну аль-Ямі засудили за участь у підготовці ток-шоу, в якому чоловік говорив на теми сексу. Про це повідомляє видання Lenta.ru з посиланням на агентство Associated Press.

 

Суд призначив пані аль-Ямі 60 ударів батогом. На апеляцію вона не подаватиме, бо «надто розчарована і засмучена».

 

Скандальна програма вийшла в ефірі лівійського супутникового каналу LBC в липні цього року. Її героєм став саудівець, який досить відверто розповів про свої сексуальні  вподобання та демонстрував еротичні іграшки.

 

Пані аль-Ямі виступала модератором ток-шоу. За її словами, до тексту виступу учасника вона не мала жодного відношення.

 

Самого героя ток-шоу вже покарали у жовтні. За вироком суду, йому призначили п'ять років тюремного ув'язнення та 1000 ударів батогом. Ще два учасники програми отримали по два роки «загартування» та по 300 ударів батогом. Влада також закрила офіс телекомпанії.

 

За словами адвоката відвертого саудівця, Сулеймана аль-Джумейі, під час своєї «промови» він не знав, що говорить на камеру. Щодо журналістки він підкреслив: згідно законодавства Саудівської Аравії її справу мав розглянути суд з питань ЗМІ при міністерстві культури та інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19119
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ВТ
5310 дн. тому
И пусть после этого говорят, что это государство имеет отношение к цивилизованному обществу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду