Rammstein у Німеччині тепер став забороненим

13 Листопада 2009
28027
13 Листопада 2009
11:39

Rammstein у Німеччині тепер став забороненим

28027
Новий альбом Rammstein «Liebe ist für alle da» заборонено продавати неповнолітнім у ФРН. Однак чи не призведе це до зворотнього ефекту, тільки посиливши інтерес підлітків до творінь брутальних німецьких рокерів?
Rammstein у Німеччині тепер став забороненим

Творчість Rammstein  весь час супроводжують скандали. Критики закидають їм пропаганду насильства, сексуальних збочень та агресії, а також аморальність текстів. Однак з останнім альбомом рокери явно передали куті меду. По-перше, зняли відео до однієї з пісень у стилістиці м´яко-жорсткого порно, по-друге, помістили на обкладинку оголену жінку, яку нібито учасники гурту зібралися пустити на фарш і вже розмахують тесаком. По-третє, тексти окремих пісень та їхні назви, м´яко кажучи, провокаційні. Відео до пісні «Pussy», у якому учасники гурту знялися з професійними порноактрисами, спричинили шквал обурення у Німеччині. Навіть самі хлопці з Rammstein тепер кажуть, що зробили це з дурощів.

 

Дурощі

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  «Я не можу зараз обґрунтовано пояснити, чому ми зняли порно-кліп. Ми це зробили з дурощів. Але як це звучатиме в інтерв´ю?Ми виявилися достатньо дурними, щоб це зробити», - розповідає Пауль Ландерс. До речі, в цьому кліпі використовується німецька державна символіка,  фронтмен гурту Тіль Ліндерман періодично розмахує німецьким прапором. У національних кольорах і білизна акторок. Утім, про паплюження державної символіки поки не йдеться. Йдеться про захист дітей і підлітків.

 

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  RammsteinПопри всі скандали, які завжди супроводжували гурт і його творчість, продаж альбому неповнолітнім ще ніколи не забороняли. Цього разу скаргу подала  особисто міністр з питань сім´ї  Урсула фон дер Ляйєн. Її найбільше стривожила пісня - садомазохістська фантазія «Ich tu dir weh» «Я зроблю тобі боляче», а також провокаційна фотографія з обкладинки альбому «Liebe ist für alle da». Тепер купити його можна лише показавши документ, котрий засвідчує, що покупцю вже виповнилося 18 років. Рекламу CD  повністю заборонено, а пісню «Ich tu dir weh» не можна транслювати в ефірі, а  її текст друкувати. Вона  пропагує садомазохістські практики, а також незахищений секс, вважають контролюючі органи.

 

Додаткова реклама

Водночас, як видається, черговий скандал тільки додасть популярності гурту. Пісні з останнього альбому очолюють хіт-паради, а квитки на концерти розмітають як гарячі пиріжки. Скептики переконані: заборона продажу CD неповнолітнім нічого не дасть, а лише створить додатковий ажіотаж. Водночас сама міністр Урсула після цього отримала  нове прізвисько. В інтернеті її тепер називають Цензурсула.

 

Наталя Неділько, Андерс Улі, радіо «Німецька хвиля»

 

Фото - www.dw-world.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Наталя Неділько, Андерс Улі, радіо «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28027
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
не тупой слушатель
5276 дн. тому
О, в стране музыкальный критик появился! Да, уважаемый, я с вами совершенно согласен: Rammstein - это же хор мальчиков-зайчиков, об этом каждый знает!
Алесандр
5278 дн. тому
Статья самого начала тупая рамштайн не рокеры!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду