У Саудівській Аравії телеведучого засудили до страти

25 Листопада 2009
21641
25 Листопада 2009
17:27

У Саудівській Аравії телеведучого засудили до страти

21641
У Саудівській Аравії телеведучого засудили до страти

У Саудівській Аравії телеведучого засудили до страти за «чаклунство». Про це повідомляє телеканал «1+1» з посиланням на Sky News.

 

Громадянина Лівану Алі Сабата заарештували минулого року під час паломництва до Мекки. 9 листопада суд визнав його чорним магом і засудив до вищої міри покарання.

 

Причина - регулярні виступи ведучого на ліванському супутниковому каналі з «пророцтвами» та порадами для телеглядачів.

 

За словами пана Сабата, під час розгляду справи йому не надали адвоката, а потім обманом змусили дати свідчення.

 

Суворий вирок викликав широкий резонанс серед правозахисників . Зокрема, директор по Близькому Сходу організації Human Rights Watch Сара Леа Уїтсон заявила: «Саудівські суди в буквальному сенсі санкціонують полювання на відьом. Звинувачення в чаклунстві широко використовуються, і підсудним загрожує схвалена державою страта».

 

За даними ООН, «відьом» і «чаклунів» вбивають в багатьох країнах. Офіційно смертна кара може загрожувати чорним магам, наприклад, в Центральноафриканській Республіці. Позасудові розправи відбуваються в ПАР, Індії, Непалі, Гані, Мозамбіку, Нігерії, Анголі, Папуа - Новій Гвінеї, в Мексиці. У Танзанії, за деякими оцінками, щорічно вбивають до тисячі жінок, запідозрених у чаклунстві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21641
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qw
5289 дн. тому
Казалось бы, причём тут "Тонис"?
--
5289 дн. тому
так
satyr
5290 дн. тому
а по вашому чаклувати - це нормально???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду