У Вірменії на сім років ув’язнили опозиційного журналіста

20 Січня 2010
20530
20 Січня 2010
10:40

У Вірменії на сім років ув’язнили опозиційного журналіста

20530
У Вірменії на сім років ув’язнили опозиційного журналіста

У Вірменії опозиційного журналіста, редактора газети «Айкакан жаманак» («Вірменський час») Нікола Пашиняна ув`язнили на сім років. Про це з посиланням на інформагентство «Новини-Вірменія» повідомляє інтренет-видання «Лента.ru».

 

Релактору інкримінують організацію масових заворушень. Ще одне звинувачення стосувалося нападу на співробітника поліції в 2007 році. Втім, щодо цього пункту Пашиняна виправдали.

 

Адвокат журналіста Лусіне Саакян повідомила, що її клієнт буде оскаржувати рішення суду.  

 

Пашиняна затримали у березні 2008 року після акцій протесту, організованих екс- президентом Вірменії Левоном Тер-Петросяном. Останній програв вибори та вивів своїх прибічників на вулиці. Масові зібрання переросли у заворушення та сутички, під час яких загинуло близько 10 осіб - як поліцейських, так і прибічників опозиції.

 

Нікол Пашинян входив до складу виборчого штабу пана Тер-Петросяна і брав участь в акціях протесту. 1 березня, коли у Єревані почалися заворушення, він закликав протестантів до будівництва барикад біля французького посольства. Разом з тим, за даними інформагентства «News.am», адвокат журналіста стверджує, що доказів його причетності до сутичок немає.

 

Після подій у Єревані Пашиняна було оголошено у розшук. Влітку 2009 року він здався поліції.

 

Перебуваючи в камері попереднього ув'язнення, Пашинян балотувався на пост депутата під час довиборів до парламенту Вірменії, однак вибори програв.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Лента.ru»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду