Премію імені В’ячеслава Чорновола отримав фільм Закарпатської ОДТРК про Карпатську Україну

21 Жовтня 2009
20172
21 Жовтня 2009
15:36

Премію імені В’ячеслава Чорновола отримав фільм Закарпатської ОДТРК про Карпатську Україну

20172
Премію імені В’ячеслава Чорновола отримав фільм Закарпатської ОДТРК про Карпатську Україну

Премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики 2009 року присудили Закарпатській обласній державній телерадіокомпанії. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

 

Цю відзнаку телекомпанія отримає за фільм «Гіркота солодкої землі», що присвячена 70-річчю Карпатської України. Над його створенням працював авторський колектив: Дмитро Кешель, Мелінда Янкович, Олександра Талабіра, Наталія Штефуца.

 

«По-перше, авторський колектив звернувся до теми, яку досі майже ніхто не порушував, а по-друге, втілив цю тему на екрані на досить високому професійному рівні, незважаючи на те, що обласні ОДТРК у порівнянні з загальнонаціональними мовниками мають гірші фінансові та технічні можливості», - відзначають представники Комітету з премії імені В'ячеслава Чорновола.

 

У серпні цього року про діяльність ЗОДТРК не раз писали українські ЗМІ. Увагу медіа спричинив скандал з приводу звільнення оператора Віталія Глаголи, автора резонансного інтерв`ю з мером Ужгорода Сергієм Ратушняком. Законність цього звільнення вивчала Закарпатська обласна прокуратура.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у серпні співробітник ЗОДТРК Віталій Глагола отримав наказ про звільнення. Це сталося після того як кілька українських телеканів показали відзнятий паном Глаголою матеріал, в якому мер Ужгорода намагався встановити національність народного депутата Арсенія Яценюка. Генеральний директор ЗОДТРК Євген Шишков наполягав, що політичного або іншого підтексту в цьому кадровому переміщенні не було.

 

Рішення про номінантів Комітет з премії імені В'ячеслава Чорновола ухвалив 20 жовтня. Загалом на розгляд надійшло 29 творів. Зокрема, члени комітету з премії відзначили серію нарисів про історію і сьогодення сіл Вінницької області (газета «Гайсинський вісник») та науково-публіцистичний фільм «Дорога В'ячеслава Чорновола» Національної телекомпанії України.

 

Премія імені В'ячеслава Чорновола заснована Кабінетом Міністрів України 2003 року і складає зараз 2 тисячі гривень. Премія присуджується за нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

 

З метою заохочення авторів публіцистичних творів, підвищення статусу Премії Уряд ухвалив рішення про збільшення грошової частини премії з 2-ох до 5-ти тисяч. Отже, починаючи з 2010 року, лауреати Премії отримуватимуть відповідно до прийнятої Урядом постанови від 22 липня 2009 р. № 755 грошову винагороду у сумі 5 тисяч грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20172
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Удивленный
5309 дн. тому
Телекритика, наверно, и описание скульптуры Венеры Милосской начала б с анального отверстия, через которое у женщины выходил кал. Ну при чем здесь Глагола?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду