Газета «Експрес» вважає, що вже виграла суд у екс-судді Зварича

23 Вересня 2009
16728
23 Вересня 2009
17:19

Газета «Експрес» вважає, що вже виграла суд у екс-судді Зварича

16728
Газета «Експрес» вважає, що вже виграла суд у екс-судді Зварича

Суд почав розглядати позов екс-судді Ігоря Зварича проти газети «Експрес». Втім, представники видання вже заявляють, що  «Експрес» суд виграв. Про це повідомляє Інтернет-видання ZIK.

 

У позовній заяві пан Зварич зазначив, що подав на газету за образу своєю честі і гідності. Обсяг завданих моральних збитків він оцінив у 50 тис. грн.

 

Розгляд справи відбувся сьогодні, 23 вересня у Франківському районному суді міста Львова. ZIK пише, що  справу закрили під час першого ж слухання і суд виніс рішення на користь журналістів.

 

За словами юриста ТзОВ «Видавнича група «Експрес» Олексія Малярчука, Зварич вимагав спростувати інформацію, яка навіть не з'являлася на сторінках «Експресу», а була зовсім в інших виданнях.

 

Іншої думки про хід справи прес-секретар адвокатів екс-судді Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича Тетяна Турчина, повідомляє інтернет-видання proUA. Вона підкреслила, що мова йде про результати лише першого засідання.

 

«Засідання фактично не відбулося через технічну помилку. У номері газети, що був вказаний у позовній заяві не містилося оскаржуваної статті. Адвокати помилилися й зараз з'ясовують, у якому саме номері згадувана стаття. Після уточнення буде подано нову позовну заяву», -  повідомила пані Турчина.

 

Раніше екс-суддя Львівського апеляційного адмінсуду подав судові позови до газети «Високий Замок», до київських видань «Сегодня» та «Факти». За інформацією ZIK, станом на кінець серпня у Франківському районному суді Львова на розгляді перебувало 30 позовів до мас-медіа, журналістів, працівників Генпрокуратури і Президента України від екс-судді Ігоря Зварича.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду