Білий дім звинуватили в порушенні прав інтернет-користувачів

18 Вересня 2009
15125
18 Вересня 2009
07:55

Білий дім звинуватили в порушенні прав інтернет-користувачів

15125
Білий дім звинуватили в порушенні прав інтернет-користувачів

Білий дім звинуватили в порушенні прав інтернет-користувачів. Про це повідомляє «Новинар» із посиланням на The Washington Times.

 

За інформацією видання, адміністрація президента США збирає та зберігає в спеціальній базі даних усі коментарі в блогах Барака Обами. Це правило поширюється на всіх відвідувачів сторінок президента в соціальних мережах Facebook, Twitter, MySpace, Flickr, YouTube, Vimeo і Slideshare. Коментарі до записів президента копіюються в спеціальну базу даних національного архіву.

 

Як відомо, у США з 1978 року діє закон, відповідно до якого вся офіційна інформація, що стосується президентів США, а також віце-президентів і співробітників адміністрації, збирається і зберігається в національному архіві. Ця інформація включає в себе також і листування офіційних осіб, за винятком приватного Через п'ять років після відходу президента у відставку дані стають відкритими.

 

Відвідувачі сторінок Барака Обами в соціальних мережах не очікували, що їхні висловлювання потраплять в урядову базу даних, вважають опитані The Washington Times правозахисники. Адже це суперечить публічним обіцянкам президента США захищати право інтернет-користувачів на приватне життя.

 

У січні фахівці з команди Барака Обами, що відповідають за інформаційні ресурси, відкрили пошуковим системам практично повний доступ до раніше закритих розділів сайту Білого дому.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15125
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду