detector.media
18.09.2009 07:55
Білий дім звинуватили в порушенні прав інтернет-користувачів

Білий дім звинуватили в порушенні прав інтернет-користувачів. Про це повідомляє «Новинар» із посиланням на The Washington Times.

 

За інформацією видання, адміністрація президента США збирає та зберігає в спеціальній базі даних усі коментарі в блогах Барака Обами. Це правило поширюється на всіх відвідувачів сторінок президента в соціальних мережах Facebook, Twitter, MySpace, Flickr, YouTube, Vimeo і Slideshare. Коментарі до записів президента копіюються в спеціальну базу даних національного архіву.

 

Як відомо, у США з 1978 року діє закон, відповідно до якого вся офіційна інформація, що стосується президентів США, а також віце-президентів і співробітників адміністрації, збирається і зберігається в національному архіві. Ця інформація включає в себе також і листування офіційних осіб, за винятком приватного Через п'ять років після відходу президента у відставку дані стають відкритими.

 

Відвідувачі сторінок Барака Обами в соціальних мережах не очікували, що їхні висловлювання потраплять в урядову базу даних, вважають опитані The Washington Times правозахисники. Адже це суперечить публічним обіцянкам президента США захищати право інтернет-користувачів на приватне життя.

 

У січні фахівці з команди Барака Обами, що відповідають за інформаційні ресурси, відкрили пошуковим системам практично повний доступ до раніше закритих розділів сайту Білого дому.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY