Французьких піратів відключать від інтернету

23 Вересня 2009
13174
23 Вересня 2009
14:59

Французьких піратів відключать від інтернету

13174
Французьких піратів відключать від інтернету

Французьких піратів офіційно відключать від інтернету. Про це з посиланням на агентство AFP повідомляє газета «Хрещатик».  

 

Відповідний законопроект французький парламент схвалив у вівторок, 22 вересня. Згідно документу, користувачам, які нелегально викачують фільми і музику, можна буде заборонити доступ до мережі. Рішення підтримали 258 депутатів, проти висловився 131.

 

Порушники авторських прав спочатку отримуватимуть два попередження від влади. Після третього звернення суддя матиме право відключити піратів від інтернету, оштрафувати на суму до 300 тисяч євро чи засудити до тюремного ув'язнення строком на два роки.

 

Ініціатором закону виступив президент Франції Ніколя Сакозі. Документ уже схвалили у травні, проте в червні його опротестувала Конституційна рада країни. Представники цього органу, багато в чому аналогічного конституційним судам в інших державах, виступили саме проти можливості відключення піратів від інтернету.

 

Під час громадського обговорення ухвалення законопроекту підтримували представники музичної індустрії і кінематографа, проти виступали споживчі організації, представники інтернет-співтовариства і «ліва» опозиція.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13174
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду