Почесним гостем Форуму видавців у Львові стане Юстейн Ґордер

4 Вересня 2009
17611
4 Вересня 2009
13:22

Почесним гостем Форуму видавців у Львові стане Юстейн Ґордер

17611
Почесним гостем Форуму видавців у Львові стане Юстейн Ґордер

З 9 по 13 вересня у Львові відбудеться головна книжкова подія України – Форум видавців. Його почесним гостем стане відомий норвезький письменник і філософ, кавалер Норвезького королівського ордена св. Олафа, автор світового бестселера «Світ Софії» Юстейн Ґордер. Про це повідомила президент Форуму видавців Олександра Коваль на прес-конференції в «Укрінформі».

 

У рамках форуму відбудеться традиційний Міжнародний  літературний фестиваль під гаслом «Сучасна література: національне versus глобальне». На літературні зустрічі запрошено Євгена Сверстюка, Марека Раєвського, Коля Менсіг, Павла Гірника.

 

Цього року до Львова завітають близько 200 письменників з 21 країни світу: Австрії, Білорусії, Великобританії, Каталонії, США, Латвії, Шотландії, Франції, Чехії (повний список учасників Літфесту – тут).

 

Відбудуться також і традиційні програми форуму «Ніч поезії нон-стоп»,  дитячий літературний фестиваль «Книгоманія», конкурс «Найкраща книга форуму», буде представлено велику російську літературну програму.  

 

Програма Форуму розпочнеться 9 вересня швейцарсько-українським проектом «Культпохід 2х2» за участі двох швейцарських авторів – Рафаеля Урвайдера і Педро Ленца – і двох українських – Юрія Андруховича та Сергія Жадана.

 

У програмі Форуму заплановано виставки Сергія Якутовича  «Гоголь народився»,  фотовиставка письменниці Галини Вдовиченко «Замок Гербуртів. Тамдевін. Гармонія без фото шопа», а також виставку «Сучасна литовська каліграфія і типографіка» (за сприяння Посольства Литовської Республіки).

 

Цього року вперше Форум фінансово підтримало Держтелерадіо України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду