detector.media
04.09.2009 13:22
Почесним гостем Форуму видавців у Львові стане Юстейн Ґордер

З 9 по 13 вересня у Львові відбудеться головна книжкова подія України – Форум видавців. Його почесним гостем стане відомий норвезький письменник і філософ, кавалер Норвезького королівського ордена св. Олафа, автор світового бестселера «Світ Софії» Юстейн Ґордер. Про це повідомила президент Форуму видавців Олександра Коваль на прес-конференції в «Укрінформі».

 

У рамках форуму відбудеться традиційний Міжнародний  літературний фестиваль під гаслом «Сучасна література: національне versus глобальне». На літературні зустрічі запрошено Євгена Сверстюка, Марека Раєвського, Коля Менсіг, Павла Гірника.

 

Цього року до Львова завітають близько 200 письменників з 21 країни світу: Австрії, Білорусії, Великобританії, Каталонії, США, Латвії, Шотландії, Франції, Чехії (повний список учасників Літфесту – тут).

 

Відбудуться також і традиційні програми форуму «Ніч поезії нон-стоп»,  дитячий літературний фестиваль «Книгоманія», конкурс «Найкраща книга форуму», буде представлено велику російську літературну програму.  

 

Програма Форуму розпочнеться 9 вересня швейцарсько-українським проектом «Культпохід 2х2» за участі двох швейцарських авторів – Рафаеля Урвайдера і Педро Ленца – і двох українських – Юрія Андруховича та Сергія Жадана.

 

У програмі Форуму заплановано виставки Сергія Якутовича  «Гоголь народився»,  фотовиставка письменниці Галини Вдовиченко «Замок Гербуртів. Тамдевін. Гармонія без фото шопа», а також виставку «Сучасна литовська каліграфія і типографіка» (за сприяння Посольства Литовської Республіки).

 

Цього року вперше Форум фінансово підтримало Держтелерадіо України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY