Російський фотограф Аркадій Бабченко позивається до «Первого канала» за «звєздьож»

26 Серпня 2009
24292
26 Серпня 2009
11:18

Російський фотограф Аркадій Бабченко позивається до «Первого канала» за «звєздьож»

24292
Російський фотограф Аркадій Бабченко позивається до  «Первого канала» за «звєздьож»

Фотограф російської «Новой газеты» Аркадій Бабченко позивається до телекомпанії «Первый канал». Про це повідомляє Газета.ру.

 

Приводом для заяви стала помилка у фільмі «Війна у прямому ефірі», присвяченому  річниці кровопролиття у Південній Осетії. У стрічці йдеться про роботу ЗМІ, зокрема, розглядається фальсифікація фотознімків грузинських жертв. Помилка, яку допустили тележурналісти, полягає в тому, що світлину Аркадія Бабченка, де фігурує  поранений військовий у Грузії, назвали відзнятою в Іраці.

 

«Канал присвоїв авторство іншій людині», - покоментувала виданню інцидент адвокат фотокореспондента Ірина Хрунова.

 

За її словами, йдеться про порушення частини 4 Громадянського кодексу Російської Федерації, що присвячена авторським правам. Там зазначено: особисті немайнові права творців інтелектуальної власності не підлягають відчудженню.

 

Свої моральні збитки фотокореспондент оцінив у 100 тисяч російських рублів, що за нинішнім курсом становить понад 3 тисячі американських доларів. У своєму блозі він назвав подану в документальній стрічці інформацію «звєздьожем», а творців картини - «брехунами».

 

Продюсер фільму Сергій Надьожин розповів, що провину  тележурналістів визнає і готовий за неї вибачитися. Помилку він назвав технічною і ненавмисною: «Фраза «Я зняв його в Іраці» стосується іншого знімку».

 

За інформацією Газети.ру, у стрічці критикують світлини відомих фотокореспондентів.  Так, «Первый канал» назвав «ненатуральною» роботу фотографа Reuters Гліб Гаранича. За знімок, де зображено жителя грузинського Горі, який оплакує вбитого брата, Гаранич отримав приз престижного фотоконкурсу  World Press Foto Of The Year. Йому присудили третє місце у номінації «Новини з місця подій».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Газета. ру

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24292
Читайте також
21.08.2008 14:22
Артем Шевченко
, для «Детектор медіа»
21 737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду