Міжнародна федерація журналістів засуджує цензуру в Росії і Грузії

21 Серпня 2008
28285
21 Серпня 2008
10:41

Міжнародна федерація журналістів засуджує цензуру в Росії і Грузії

28285
Міжнародна федерація журналістів засуджує цензуру в Росії і Грузії

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) закликає Грузію зняти цензуру з російськомовних ЗМІ і звертається до всіх сторін конфлікту із закликом надати можливості для вільного висвітлення подій навколо Південної Осетії. Відповідну заяву в середу оприлюднив генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Ейдан Уайт.

«Світ має знати, що відбувається, і ми закликаємо як російську, так і грузинську сторони дозволити засобам масової інформації вільно працювати, а журналістам вільно висвітлювати події», – мовиться в заяві.

У заяві Міжнародній федерації журналістів також висловлюється занепокоєність тим фактом, що російські ЗМІ, в першу чергу, телеканали, висвітлюючи конфлікт, суворо дотримуються поглядів влади. «Коли журналісти позбавлені можливості вільно висвітлювати події, це неминуче призводить до однобокого погляду на те, що відбувається. Це тягне за собою розпалювання конфлікту, замість того, щоб демонструвати якомога повнішу картину того, що відбувається», – заявив генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів.

Нагадаємо, грузинська влада з 9 серпня припинили мовлення на своїй території російських телеканалів і закрила доступ до сайтів Рунета. Необхідність такого заходу вони обґрунтували «інформаційною війною», що ведеться Росією. З 18 серпня на території Грузії було заборонено мовлення російськомовного супутникового каналу RTVi.

«Грузія проголошує себе демократичною країною, а Росія запевняє, що поважає міжнародне право, проте ці заяви не підкріплюються діями», – заявив Ейдан Уайт, підкресливши, що обидві країни мають забезпечити свободу ЗМІ на користь своїх громадян.

IFJ, заснована 1926 року, об'єднує близько 600 тисяч журналістів із понад 100 країн світу.

 
«ПіК України» за інформацією Lenta.ru
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду