Russia Today спростовує звинувачення свого працівника на адресу CNN

10 Вересня 2008
14114
10 Вересня 2008
09:43

Russia Today спростовує звинувачення свого працівника на адресу CNN

14114
Russia Today спростовує звинувачення свого працівника на адресу CNN
Російський телеканал Russia Today заявляє, що не звинувачував американський канал CNN у фальсифікації зйомок у Грузі, повідомляє Лента.ру.
 
«В ефірі Russia Today справді було показане інтерв’ю з нашим оператором, який заявив, що кадри руйнацій, зняті ним особисто у Цхінвалі та показані Russia Today із відповідним титром, були використані телеканалом CNN як ілюстрація до розповіді про ситуацію у місті Горі. Але представники каналу Russia Today ніколи не висловлювали припущень щодо того, чому описана ситуація стала можливою, і не мають наміру робити цього надалі», - йдеться в офіційній заяві каналу.
 
Тим часом у повідомленні «РИА Новости» наведено буквальну цитату кореспондента Russia Today Миколи Баранова: «Наша группа снимала сюжет о разрушенном грузинской армией Цхинвали, в частности университет Южной Осетии. Каково же было наше удивление, а потом и возмущение, когда американский телеканал CNN показал эти кадры, утверждая, что это грузинский город Гори, по которому якобы российская армия нанесла удар. У нас сохранился исходный материал снятых разрушений в Цхинвали. А картинка, показанная CNN, наглый подлог и грубая фальсификация!».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14114
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VM
5707 дн. тому
Странная формулировка. Рашша тудей не опровергла обвинения своего сотрудника, а подчеркнула, что официально не комментировала дейстия СиЭнЭн. Уж хотя бы на сайте для журналистов не занимались дезинформацией.
5708 дн. тому
амерам не впервые врать на весь мир!!! в этом они профи!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду