Мінохорони вчить ЗМІ, як висвітлювати вакцинацію

19 Серпня 2009
11476
19 Серпня 2009
11:11

Мінохорони вчить ЗМІ, як висвітлювати вакцинацію

11476
Мінохорони вчить ЗМІ, як висвітлювати вакцинацію

Міністерство охорони здоров`я закликає ЗМІ не роздувати антивакціональні настрої. Про це повідомляє Korrespondent.net із посиланням на УНІАН.

 

Таке звернення пресс-служба МОЗ оприлюднила після трагічного випадку у донецькій лікарні. 17 серпня після щеплень від дифтерії та правця тут померла чотиримісячна дитина. За фактом інциденту прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за статтею «Неналежне виконання професійних обов'язків медичним чи фармацевтичним робітником, що потягло за собою смерть неповнолітнього».

 

У МОЗ наголошують: «Не дочекавшись результатів розслідування смерті, поширювати інформацію про цю трагедію некоректно».

 

За інформацією Міністерства, згідно з Законодавством України дітям до одного року необхідні щеплення проти ряду інфекцій. Зокрема, це дифтерія, коклюш, правець, поліомеліт. Для виконання цих умов лікарям доводиться одночасно проводити по три ін'єкції - у віці 3,4 і 5 місяців життя. За таких умов, збільшується ризик технічних помилок, зростає вірогідність виникнення больового шоку у дитини та ризику поствакцинальних реакцій.

 

На відміну від України, у світовій практиці імунопрофілактики розширюють використання комбінованих вакцин.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду