Поліщук спростовує заяви російського медика, зроблені ним вчора в програмі Дмітрія КисєльоваUNIAN

13 Жовтня 2004
920
13 Жовтня 2004
14:09

Поліщук спростовує заяви російського медика, зроблені ним вчора в програмі Дмітрія КисєльоваUNIAN

920
Поліщук спростовує заяви російського медика, зроблені ним вчора в програмі Дмітрія КисєльоваUNIAN
Член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин отруєння кандидата на пост Президента України Віктора Ющенко, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства доктор медичних наук, професор, член-кореспондент АМНУ Микола ПОЛІЩУК спростовує заяви російського медика Воробйова і наполягає, що В.Ющенка отруїли ендотоксинами.

Увечері 12 жовтня у програмі на каналі ICTV, яка була присвячена темі отруєння В.Ющенка, автор програми Дмітрій Кісєльов назвав заяви про отруєння кандидата на пост Президента „відвертою брехнею”, „фальшивкою” і т.п.,- нагадує УНІАН.

Також у цій програмі російський медик генерал Воробйов оголосив, що симптоми, виявлені у В.Ющенка, вказують на звичайне харчове отруєння. При цьому російський лікар заявив, що В.Ющенко міг отруїтися млинцями, а також алкоголем. Також Воробйов спростував можливість отруєння В.Ющенка ендотоксинами.

Того ж дня у студії "5-го каналу" М.Поліщук заявив, що версія російського лікаря, який не оглядав В.Ющенка, не відповідає дійсності.

За словами М.Поліщука, “багатогранність, багатосистемність ураження, атипова клінічна картина свідчить про отруєння, про дію отрути. З найбільшою вірогідність, це – ендотоксини, які є бактеріальною отрутою. Не виключено також поєднання ендотоксинів з якимось хімічним фактором.

...У Ющенка є тяжке вірусне ураження, але воно пройшло уже на фоні ураження організму якраз токсинами, ядами”.

На запитання ведучого новин Ігоря Слісаренка, на чому грунтуються його висновки, М.Поліщук акцентував, що висновки його грунтуються на даних, опитаних в літературі, а також на багаторічному досвіді роботи в лікарні швидкої допомоги: "Все це дає мені підстави говорити – мало місце отруєння. Я таких уражень не бачив за все своє життя. Найбільш вірогідне отруєння ендотоксинами, можливо, із поєднанням з хімічними речовинами”.

“Московський професор стверджує, що ендотоксини як біологічна зброя можуть застосовуватись лише масово, але вони також можуть застосовуватись індивідуально”, - наголосив М.Поліщук.

При цьому медик наголосив, що як член комісії з розслідування отруєння В.ЮЩЕНКА, він мав можливість ознайомитися з історією хвороби кандидата, яку надали лікарі австрійської клініки “Рудольфінерхауз”. Водночас, М.Поліщуку досі не вдалося ознайомитися із загальною історією хвороби В.Ющенка – його українською медичною карткою. Цю картку, за словами депутата, вилучила Генеральна прокуратура України, і отримати її для ознайомлення не вдається.

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
920
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду