Екс-міністр Юрій Поляченко вважає, що журналістам не слід критикувати медиків

6 Червня 2008
3119
6 Червня 2008
12:33

Екс-міністр Юрій Поляченко вважає, що журналістам не слід критикувати медиків

3119
Екс-міністр Юрій Поляченко вважає, що журналістам не слід критикувати медиків
Напередодні професійного свята працівників українських ЗМІ поздоровив голова президії ВОО «Українська медична спілка» професор Юрій Поляченко. Інтерв‘ю з ним з‘явилося на сайті Inter Media Consulting.  
 
«Зв'язка медиків і журналістів – надзвичайно корисна нашому суспільству. Можна сказати, що ми разом сидимо в одному човні і гребемо в одному напрямі», - вважає екс-міністр В інтерв’ю Юрій Поляченко дорікає журналістам за те, що вони «дуже гостро висвітлювали події, які мали суспільний резонанс», пропонує заздалегідь «пропрацьовувати» з медиками актуальні теми та укласти з ними «дружній договір про ненапад». 
 
Зокрема, після вітальних слів та компліментів на адресу «акул пера», Юрій Поляченко зазначає:«Іноді Ваші колеги, не почувши нашої думки, дуже гостро висвітлювали ті події, які мали величезний суспільний резонанс, часом журналісти не намагалися згладити ситуацію. А це вело до конфронтації між медиками і громадськістю.<…> 
 
Інформаційна кампанія, яка розгорнулася навколо проблеми вакцинації, стривожила мене як колишнього чиновника і як лікаря. Була б моя воля, я б обов'язково заздалегідь зустрівся з працівниками ЗМІ перед тим, як вони почали обговорювати цю «вибухонебезпечну» тему. <…>
 
На місці працівників ЗМІ сьогодні я б поставив крапку на цій темі. Всім нам необхідно мати можливість передихнути. До цієї розмови варто повернутися з чистого листа – коли за місяць-два будуть готові результати комісій, коли будуть проведені всі круглі столи і прес-конференції по лінії Міністерства охорони здоров'я. Тільки після цього можна буде зробити якісь реалістичні висновки з цієї проблеми. <…> 

 

 

 
 
Хотілося б налагодити діалог, який був між медициною і журналістикою раніше, прийти до загальної угоди: якщо працівники ЗМІ і починають висвітлювати якусь актуальну тему, то її заздалегідь потрібно «пропрацювати» на рівні здорової дискусії з медичними працівниками. Цього – для суспільного блага – повинні прагнути люди обох професій.<…> 
 
Напередодні професійного свята я звертаюся до журналістів як до своїх колег і друзів. Бажаю їм, як і раніше, бути принциповими і об'єктивними, коли вони висвітлюють ту чи іншу подію. Особливо, коли це стосується такої гострої і складної теми, як наша вітчизняна медицина.
 
Зараз представникам наших професій украй важливо знайти консенсус, укласти дружній договір про ненапад. Це дуже важливо – і для журналістів, і для медичних працівників.»
 
Юрій Поляченко був Мністром охорони здоров’я України в урядах Тимошенко, Єханурова і Януковича у 2005-2006роках. Наприкінці листопада 2006 року подав у відставку, а у березні 2007-го був призначений директором Інституту хірургії імені Шалімова.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3119
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
репортер
5804 дн. тому
под мягкой оберткой - элементарный страх перед открытостью и информированностью, а значит и попытка "приручить" журналистов. Не выйдет!
Прохожий
5805 дн. тому
Огласите весь список, пожалуйста. С кем еще журналисты должны заключить пакт о ненападении? С медициной, юстицией, милицией?..
Мама
5805 дн. тому
Треба кричати не лише про цю вакцину, а про вакцинацію взагалі, яка порушує наші права, права Людини. Про замовчування усіх випадків поствакцинальних ускладнень, що таким чином винищують націю, коли малесенькій дитиночці, яка ще тільки прийшла у цей світ, колять усіляку гидоту, і ніхто не має права відмовлятися, інакше дитину просто викидають із суспільного життя.
журналіст
5805 дн. тому
Юрію володимировичу! Вас знають і поважають багато журналістів і Вашого батька також. Не звертайте уваги на злі язики. але хто Вас надоумив писати все вищенаведене? Журналісти будуть критикувати і розслідувати діяння медиків і чиновників від медицини так само, як і всіх інших чиновників і не медиків. Бо це - наша робота. І те, що Вам порадили написати, щчевидно, Ваші політтехнологи ( такими всі зараз заводяться - модно, та й вибори незабаром - ми ВСЕ розуміємо) - просто глупство, у демократичній країні такого не говорять. А щодо щеплення - то ВСІ розуміють ЩО ЦЕ БУЛО. І не треба думати, що українці трохи дурнувати. ЛІКАРІ НЕ РАДЯТЬ І ПРИВАТНИХ РОЗМОВАХ ПРИЙМАТИ ЩЕПЛЕННЯ.
Ангел
5805 дн. тому
Ви такий самий, як ваш батько-монополіст на ринку житла! Ваші діти не проходитимуть вакцинацію і не платитимуть за квадратні метри стільки, скільки брала і бере сім'я поляченків. Але є правий суд - Божий. Згори усе видно. Тому можете закликати скільки завгодно журналістів. Вони все знають і не завжди мовчать.
mill
5805 дн. тому
Да журналисты еще и не начинали освещать актуальные темы здравоохранения, а вы уже предлагаете им закругляться. Минздрав всегда был крайне закрытой структурой, поэтому нет расследований, кто, где, зачем и по какой цене тратит народные миллиарды на покупку лекарств, которые не могут лечить, и оборудования, которое годами стоит на складе неподключенное. Разве это не Минздрав закупает 98% лекарств - индийских генериков, от которых не требуется доказательств, что они лечат, а всего лишь формула, похожая на формулу тех лекарств, которые запатентованы на Западе? Люди, лекарства, которые вам дают в больнице, - это в лучшем случае бесполезные "мелки", а в худшем - плод работы индийского химического кооператива без минимальной предварительной аппробации на пациентах. А разве не Минздрав закупает самое дорогое оборудование, которое не умеют использовать и не могут подключать наши врачи? Оно же годами пылится на складах. Вот где коррупция! А вы говорите "давайте поставим точку".
5805 дн. тому
Україна як вакцинальна парасолька для Європи? Не дочекаєтесь нашого сприяння! Хоч би посоромився - це ж злочин проти нації!
5805 дн. тому
Пан "колишній чиновник і лікар", ніби намагаєтся взяти журналістів собі у спільники - давайте, мовляв, разом навішувати локшину на вуха населенню. Юрію Поляченку не спадає на думку, що журналісти - теж населення? Ми маємо дітей, пане "колишній чиновник і лікар", і я особисто НЕ ДОЗВОЛЮ ЩЕПИТИ СВОЮ ДОНЬКУ ІНДІЙСЬКОЮ ВАКЦИНОЮ. А якщо так - НЕ МАЮ ПРАВА КАЗАТИ ГЛЯДАЧАМ, ЩОБ ВОНИ ЩЕПИЛИ СВОЇХ, БО ЦЕ БЕЗПЕЧНО. А у вас є діти, пане Поляченко? Чи чиновник колишнім не буває?
САНЛІКАР
5805 дн. тому
Поляченко, як ніхто інший знає, що українців можуть використовувати, як піддослідних мишей. Тільки нерозумний може повірити в доброякісну інтдійську вакцину та в "руки, які нічого не брали" державних мужів МОЗ. А парадигма "золотого мільярда", а дороржнеча продовольства і голод серед незаможних країн. Якщо скласти все докупи, то можна зробити виснорвок, про Світовий Уряд, який контролює зростання населення. Журналісти повинні кричати на кожному кроці!
5805 дн. тому
еще чего!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду